קריאה תהחרים את ישראל. תיאטרון הגלוב (צילום: AP)
ה"גלוב" 37 מחזות ב 37 שפות | צילום: AP

בלונדון מתנהל בימים האחרונים ויכוח שמרכזו ניצב התיאטרון הלאומי הישראלי - הבימה, ששחקניו אמורים להופיע בתיאטרון הגלוב היוקרתי כחלק מפסטיבל בינלאומי לכתביו של שייקספיר. על פי הפרסום בגרדיאן, התיאטרון הוזמן להציג את "הסוחר מוונציה" בשפה העברית יחד עם עוד הפקות מ-37 מדינות - שיציגו את שייקספיר ב-37 שפות במהלך הפסטיבל.

בפסטיבל, שיימשך שישה שבועות, משתתפים 37 שחקנים, במאים, כותבים ויוצרים, ובהם אמה ת'ומפסון, מייק לי, מארק רילאנס ועוד, שפרסמו במהלך השבוע האחרון מכתב ובו הם קוראים לבטל את ההזמנה של הבימה ללונדון. הסיבה לביטול היא פעילות התיאטרון הלאומי של ישראל "בהתנחלויות שבשטחים הכבושים."

אמה תומפסון. בין החותמים (צילום: AP)
אמה תומפסון. בין החותמים | צילום: AP

מיד אחרי פרסום המכתב בעיתון הבריטי הגרדיאן, קמה יוזמת נגד. זוכה פרס הספרות "בוקר" וכותב הקומיקס הווארד ג'יקובסון, שכתב את הספר "שאלת פינקלר" שדן בזהות היהודית, כתב "לצנזר אמנות בשמה של הפוליטיקה או הדת היא הוצאת ליבה של האומנות". יוצרים בריטים אחרים השוו בין החרמת תיאטרון הבימה לשריפת ספרים יהודיים על ידי הנאצים ובני בריתם.

"לא זוכרים מתי אמן החרים אמן"  

הנהלת תיאטרון הגלוב, שמארגנת את הפסטיבל, דבקה בינתיים בתכנית המקורית. מנהל התיאטרון אמר שהופעת אנשי ה"בימה", היא הפקה מרכזית בפסטיבל הבינלאומי שיחל ב-21 באפריל ויימשך עד ה-9 ביוני. "לא שינינו את דעתנו, חשבנו על זה לעומק ואנו מקבלים את כולם לפסטיבל", אמר דובר הגלוב - דומיניק דרומגול.

אילן רונן, המנהל האומנותי של הבימה הגיב בריאיון לגרדיאן על המכתב והגדיר אותו "בושה". "אנחנו לא רואים עצמנו כמשתפי פעולה של הממשלה הישראלית במדיניות שהיא מנהלת בגדה המערבית", אמר רונן. "איננו זוכרים מתי אמן אחד החרים אמן אחר".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק