ג'ייקוב בארנט. עילוי בפיזיקה (צילום: חדשות 2)
ג'ייקוב בארנט. פרס נובל? | צילום: חדשות 2

כשג'ייקוב בארנט למד לראשונה על משוואת שרודינגר במכניקת הקוונטום, הוא עבד על הפתרון במשך שלושה ימים רצופים. הילד בן ה-12, שלוקה בסוג קל יחסית של אוטיזם, לקח את העיפרון, מילא מאות דפים, וכשנגמר לו המקום הוא המשיך לכתוב ולכתוב מספרים וסימנים גם על חלונות הבית.

יש שיגידו - מוזר, אחרים יכנו אותו גאון, אבל מדובר בצעד נורמלי בשביל ג'ייקוב. "כשאני מנסה לדבר עם מישהו מהמשפחה שלי על מתמטיקה, הוא פשוט בוהה", סיפר הצעיר לעיתון "אינדיסטאר", שהביא את הסיפור המופלא.

גם רבים מחבריו בקורס הפיזיקה המתמטית באוניברסיטת אינדיאנה, ארה"ב, מתבוננים בהשתאות ביכולותיו של בן ה-12 הצנום. רק מספר שבועות נותרו עד ליום הולדתו ה-13 וג'ייקוב כבר מתחיל לעבור את הרף של הפרופסורים שמלמדים אותו.

 

תמיד שני צעדים לפני המרצה

רעיונותיו כל כך מתקדמים ומקוריים, שהוא נחשב לעילוי של ממש. "אם ננתב את כל המיצים היצירתיים האלה לכיוון מסוים, נוכל להוציא דברים מדהימים לפועל", אמר פרופסור ג'ון רוס, אחד ממוריו של הנער.

"כשהוא היה בן שנתיים", מספרת אמו קריסטין, "הוא לא דיבר עם איש. הוא אפילו לא הסתכל עלינו". פסיכולוגים ומומחים אבחנו אותו כלוקה בתסמונת אספרגר, סוג מוחלש של אוטיזם. המומחים אמרו, כבר בגיל 3, שג'ייקוב מתקשה בהתנהגות חברתית - אך בעל יכולות אקדמיות מפותחות מאוד לגילו.

הוריו של ג'ייקוב החלו למלא את הצמא שלו לידע. כשהיה בן 8 בלבד, קיבל רשות מיוחדת לשבת בכיתת האסטרונומיה המתקדמת באוניברסיטה. "כשהוא שואל שאלה, הוא תמיד שני צעדים לפני המרצה", סיפר פרופסור רוס.

תורת היחסות לפי ג'ייקוב

למרות היכולות האדירות, ג'ייקוב הוא עדיין בן 12 שמתעניין גם במשחקי וידאו כמו "גיטר הירו", משחק כדורסל עם חברים ולאחרונה השתתף במסיבה הראשונה שלו.

"נער הפלא" מפתח כעת תאוריה חדשה בפיזיקה, עבודה מקורית שמרחיבה את תורת היחסות של איינשטיין. פרופסור סקוט טרמיין, מומחה עולמי בתחום, אמר כי "מי שיפתור את הבעיות הללו יזכה בוודאי בפרס נובל".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק