האם מסתננים ייכלאו? (צילום: רויטרס)
טראמפ | צילום: רויטרס

המשבר בין צפון קוריאה לארה"ב התחדש עם שיגור הטיל הבליסטי אמש (שלישי) לעבר יפן. נשיא ארה"ב דונלד טראמפ גינה את הניסוי שבוצע אך הבהיר כי מדובר בסיטואציה שניתן יהיה להתמודד איתה. האיחוד האירופי הגדיר את השיגור כ"הפרה בוטה" של המחויבויות הבינלאומיות ומארגון נאט"ו נמסר כי "צפון קוריאה חותרת תחת הביטחון הבינלאומי".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס, נשיא יפן שינזו אבה ונשיא ארה"ב טראמפ שוחחו בטלפון לאחר השיגור, והסכימו להגביר את שיתוף הפעולה בין הצדדים במטרה להרתיע את פיונגיאנג מתוקפנותה. נשיא צרפת, עמנואל מקרון, גינה בציוץ בטוויטר את שיגור הטיל: "מדובר בניסוי חסר אחריות של צפון קוריאה. המצב מחזק את נחישותנו להפעיל לחץ על פיונגיאנג ולעמוד בסולידריות לצד שותפותינו".

נשיא דרום קוריאה, מון ג'יאה-אין גינה בחריפות את שיגור הטיל הבליסטי ע"י הצפון, והוסיף כי לקהילה הבינלאומית אין ברירה אלא להגביר את הלחץ ולאשר סנקציות נוספות על פיונגיאנג.

סוכנות הידיעות הדרום-קוריאנית "יונהאפ" דיווחה מוקדם יותר כי צפון קוריאה ביצעה ניסוי טילים ושיגרה טיל בליסטי. הפנטגון אישר את קיום הניסוי והוסיף כי מדובר היה בשיגור טיל בליסטי בין יבשתי. ממשלת יפן ציינה כי משך הזמן שהטיל היה באוויר ארך כ-50 דקות וכי הוא נחת בשטחה הכלכלי של יפן, כ-1,000 ק"מ ממקום השיגור. מזכיר המדינה האמריקני, רקס טילרסון, פנה לקהילה הבינלאומית בבקשה להבהיר בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים כי "פינוגיאנג חייבת לחדול מייצור נשק להשמדה המונית".

שיגור טיל בליסטי של צ' קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בצפון קוריאה | צילום: רויטרס

השיגור היום הגיע שעות ספורות לאחר שדווח כי מומחים אמריקנים מעריכים כי פיונגיאנג צפויה לקיים ניסוי טילים נוסף "בתוך ימים". הניסוי אכן התקיים, אף מוקדם מן הזמן שצפו המומחים.

אחד מהמקורות שמסר את המידע לסוכנות רויטרס ובחר להישאר בעילום שם בשל רגישות הנושא, ציין כי היפנים דיווחו על אותות וסימנים המעידים על כך שצפון קוריאה מתכוננת לניסוי טילים חדש. הממצאים הועברו לארה"ב, שהעריכה שהוא עלול להתבצע בקרוב.

גורם אחר במודיעין האמריקני אמר כי המדינה המסוגרת פועלת לעיתים לבלבול ולהסוואה של פעולותיה האמיתיות, במטרה לבחון את התגובה של ארה"ב ובעלות בריתה.