התאחדות הכדורגל האיטלקית מנסה להתמודד עם מעשיהם של אוהדי הקבוצה לאציו שחילקו מאות סטיקרים עם תמונות של שחקני היריבה במדי אנה פראנק. דובר המועדון, ארותורו דיאקונאלה הבהיר היום (רביעי) בריאיון ל"שש עם עודד בן עמי" את עמדתה של הקבוצה בנושא. "רוצים להבטיח לציבור הישראלי - לאציו היא לא קבוצה גזענית".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

"נשיא המועדון רוצה להבהיר שוב שהמועדון רוצה לשמור על הקשר עם הישראלים ולהבטיח לציבור הישראלי שהעמדה של לאציו ברורה - היא לא קבוצה גזענית", הסביר הדובר. "למעשה אוהדי לאציו שמרו תמיד על יחסים טובים עם הקהילה היהודית של רומא ועם הציבור הישראלי".

דיקונאלה פירט על המהלכים שיבצעו כדי להביע את מורת רוחם ממעשה האוהדים. "השחקנים יעלו למגרש עם חולצות עם תמונה של אנה פרנק", אמר. "לפני המשחק מאמן הקבוצה, הקפטן והמנהל הספורטיבי יעלו למגרש ויניחו זר לזכרו של מאמן לאציו לשעבר, שנלקח למחנה ריכוז וקיפח שם את חייו".

לפני המשחקים בליגה הבכירה היום הוקרא חלק מיומנה המפורסם של אנה פרנק. "אני רואה את העולם משתנה אט אט לשממה, אני שומעת את הרעם שיום אחד יהרוס גם אותנו - מתקרב, אני מרגישה את הסבל של מיליונים", הוקראו המילים באצטדיון. "אבל עדיין, כאשר אני מביטה לשמים, אני מרגישה שאיכשהו, הכל ישתנה לטובה, שגם האכזריות הזו תגיע לסופה, ששלום ושלווה יחסרו שוב".

השחקנים חתמו גם על ספרו של הסופר היהודי איטלקי פרימו לוי "הזו האדם" שכתב על משמעות החיים בימי המלחמה תחת השלטון הפשיסטי.

מנהלת הליגה החליטה בעקבות המקרה שהמשחקים בליגות הבכירות יחלו בדקת דומיה לזכר קורבנות השואה. במקביל הודיע אמש נשיא לאציו, קלאדיו לוטיטו כי יארגן מסע של 200 אוהדים צעירים למחנה ההשמדה אושוויץ.

"לאציו - קבוצה לא גזענית", דובר המועדון (צילום: מתוך הטלוויזיה האיטלקית)
אנה פרנק במדי רומא - התמונה שהציתה את הס | צילום: מתוך הטלוויזיה האיטלקית

האקט הגזעני והתגובות הדהדו בכל העולם ובישראל. שרת התרבות והספורט, מירי רגב, שלחה מכתב לשר הספורט האיטלקי ובו מחאה חריפה על האירוע האנטישמי. "הזדעזעתי מאוד לראות את השימוש הבזוי שעשו אוהדי קבוצת הכדורגל לאציו בתמונתה של אנה פרנק - ילדה יהודייה הולנדית שנרצחה במהלך השואה כמו ששה מיליון מאחיה ואחיותיה בני העם היהודי, בזמן מלחמת העולם השנייה על ידי הגרמנים הנאצים", כתבה רגב. "כידוע לך ברומא ישנה קהילה יהודית המונה למעלה מ-10,000 אנשים שחיים בה כאזרחים שווי זכויות".

בהכנת הכתבה השתתף: יונתן ולדמן