"מסייע באופן משמעותי". פלין וטראמפ, ארכיון (צילום: רויטרס, חדשות)
מייקל פלין וטראמפ, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

התפתחות דרמטית בחקירת המעורבות הרוסית בבחירות בארה"ב: לפי דיווח ברשת ABC הגנרל מייקל פלין שהיה היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב בממשל טראמפ מוכן להעיד על כך שטראמפ הנחה אותו באופן ישיר במגעים עם רוסיה. נגד פלין הוגש כתב אישום בגין עדות שקר שמסר ל-FBI, בה הוא הודה. בכך הפך פלין לבכיר הראשון בממשל טראמפ נגדו מוגש כתב אישום בחקירת המעורבות הרוסית במערבת הבחירות בארה"ב.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

במסגרת עסקת טיעון הודה פלין כי בכיר בממשל טראמפ הורה לו ליצור קשר עם בכירים רוסים בחודש דצמבר 2016. זהותו של הבכיר לא נחשפה. מהבית הלבן נמסר בעקבות הדיווח כי כי דבריו של פלין "לא יכולים לסבך אף אחד".

 לפי הדיווחים של כלי התקשורת האמריקניים, פלין מסר מספר עדויות שקריות לחוקריו, בין היתר שיקר בנוגע למקורות המימון של נסיעותיו לחו"ל, כולל נסיעתו לרוסיה ב-2015.

באותו ביקור ברוסיה קיבל פלין 45,000 דולר כדיי לנאום באירוע במוסקבה. על פי הדוח, פלין טען בחקירה כי הנסיעה מומנה על ידי "חברות אמריקניות". דוח החקירה קובע במפורש שפלין "לא קיבל כל תגמול ממדינה זרה".

ב-2015 - פלין תועד יושב ליד פוטין בארוחת ערב

בנוסף, טען פלין בפני החוקרים כי אין לו קשרים משמעותיים עם בכירים במדינות זרות, אך הוא תועד כשהוא יושב ליד נשיא רוסיה ולדימיר פוטין בארוחת ערב ב-2015.

לשעבר היועץ לביטחון לאומי של טראמפ מייקל (צילום: רויטרס, חדשות)
פלין, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

"עלינו לדעת מה הנשיא, סגן הנשיא והבית הלבן ידעו על גנרל פלין, ומתי הם ידעו זאת", נכתב במכתב שהוגש לוועדה. הבקשה מגיעה לאחר שחשף ה"נוי יורק טיימס" כי צוות המעבר של טראמפ ידע שבועות לפני הכניסה הרשמית של טראמפ לתפקיד, כי פלין היה תחת חקירה בחשד שעבד עבור ממשלת טורקיה במהלך קמפיין הבחירות.

באותו היום גם הודיע פלין כי הוא מסרב למסור לוועדת הסנאט את המסמכים שלו שעל פי החשד - חושפים את ההתקשרות שניהל עם שגריר רוסיה בימי הקמפיין. כלי התקשורת האמריקניים תהו לאחר ההודעה, מדוע בחר לעשות זאת. "מה יש לו להסתיר?", כתבו ברשת החדשות CNN.

סוכנות הידיעות AP שהייתה הראשונה לדווח על כוונתו של פלין שלא לציית לזימון שקיבל ולמסור את המסמכים לוועדה. בסוכנות ציטטו מומחים לענייני החוק והחוקה האמריקנית שטוענים שפלין כבר התבטא בעבר נגד מה שהוא הגדיר "דרישה לא הוגנת" לשתף פעולה עם הוועדה שמבקשת להפליל אותו.