מפגינים נגד ביטול התקנות (צילום: רויטרס)
מפגינים נגד ביטול התקנות | צילום: רויטרס

ועדת התקשורת הפדרלית בארה"ב (FCC) העבירה הערב (חמישי) את התוכנית השנויה במחלוקת לבטל את תקנות נייטרליות הרשת. התקנות שבוטלו אסרו על חברות האינטרנט להפלות אתרים מסויימים ולגבות סכומי כסף, או להוריד את מהירות הגלישה לאתרים ספציפיים. מחוץ לדיון הפגינו קבוצות המתנגדות להחלטה והרימו שלטים: "הצילו את האינטרנט".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

הוועדה, שמנוהלת על ידי המפלגה הרפובליקנית, העבירה את ההחלטה ברוב של קול אחד. ההצבעה התקיימה על רקע מחאה של אנשים מתעשיית ההייטק, ואפילו של כמה מחברי המפלגה הרפובליקנית בקונגרס, שדרשו לבטל את ההצבעה.

תקנות נייטרליות הרשת, שאושרו ב-2015 תחת ממשל אובמה, נועדו לשמור על האינטרנט פתוח והוגן ולפיהן נאסר על ספקי האינטרנט להגביר או להוריד מהירות לאתרים ספציפיים. כמו כן, ביטלה הוועדה חוק האוסר על הספקים לתעדף תוכן שלהם.

הסוף לאינטרנט כפי שאנחנו מכירים אותו? (צילום: רויטרס)
הסוף לאינטרנט כפי שאנחנו מכירים אותו? | צילום: רויטרס

יו"ר הוועדה אג'יט פאי, שמונה על ידי הנשיא טראמפ, מבקר זמן רב את התקנות הללו. בחודש שעבר, הוא אמר שביטול החוק מהווה דווקא דרך למנוע מהממשל לנהל את האינטרנט. "זה לא הולך להרוס את האינטרנט", אמר אז. "זה לא הולך להיות הסוף לאינטרנט כפי שאנחנו מכירים אותו וזה לא יפגע בדמוקרטיה".

אלכסיס אוהניהן וסטיב הופמן, המייסדים של מערכת לוח מודעות המקוונת "רדיט" אמר: "המלחמה לשמר את הנייטרליות של הרשת הולכת להיות ארוכה משקיווינו". גם מספר סנאטורים רפובליקנים קראו לפאי לבטל את ההצבעה: "י ש לכך השפעה עצומה על הכלכלה שלנו", כתבו ליו"ר הוועדה.

החשש של המתנגדים הוא שללא הפיקוח של הוועדה ספקיות האינטרנט יעדיפו יצרניות תוכן שיש להם איתם שיתופי פעולה, מה שעלול להקשות גישה לדעות ותכנים מסויימים ולהעניק לחברות תקשורת מסויימות יתרון על פני המתחרים.