מעורבות רוסית? "חדשות שקריות". טראמפ (צילום: רויטרס)
ההבטחות של טראמפ | צילום: רויטרס

שישה ימים לפני הבחירות לנשיאות ארצות הברית, יועציו של טראמפ לענייני ישראל קורצים לבוחרים היהודים ומפרסמים נייר עמדה הנוגע לסוגיות שונות ביחסים בין שתי המדינות. המסמך חושף את המדיניות העתידית שטראמפ ככל הנראה יינקוט, אם ייבחר במרוץ לבית הלבן בשבוע הבא. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

"הקשר האמיץ בין ארצות הברית וישראל מבוסס על ערכים משותפים של דמוקרטיה, חופש הביטוי, כבוד למיעוטים, ומתן הזדמנות שווה לכלל האזרחים להגשים את חלומותיהם", כתבו היועצים דיוויד פרידמן וג'ייסון גרינבלט. "העם האמריקני מעריך את הידידות הקרובה עם ישראל, שבשעה שמדינות אחרות ביקשו את עזרתם של החיילים האמריקנים, היא הגנה על עצמה וביקשה סיוע צבאי ודיפלומטי בלבד".

בהקשר זה צוין כי אם טראמפ אכן ייבחר, הממשל יבטיח שישראל תזכה במקסימום הסיוע הצבאי שיידרש לה, זאת על רקע הסכם הסיוע שנחתם רק לאחרונה מול ממשל אובמה. במסמך הודגש כי ההסכם שנחתם לא יגביל את הקונגרס בהענקת סיוע נוסף - מעבר לסכומים שעליהם סוכם במעמד חתימת ההסכם.

ירושלים - הבירה הנצחית

עניין נוסף שהוזכר במסמך הוא התנהלותה של ארצות הברית מול מועצת זכויות האדם של האו"ם. היועצים אמרו כי ארצות הברית תפסיק את המימון למועצה, שהוגדרה כ"גוף הנשלט בידי מדינות דיקטטוריות שיועדו לנגח ולבודד את המדינה היהודית". במסמך קיימת גם התייחסות לתנועת ה-BDS, ובמסגרתו נטען כי בממשל טראמפ משרד המשפטים האמריקני ינקוט צעדים נגד פעילות אנטישמית ואנטי ישראלית בקמפוסים במדינה.

נושא אחר שעלה הוא המו"מ בין ישראל והפלסטינים. בעניין זה, אם טראמפ ייבחר, הממשל האמריקיני יתמוך במו"מ ישיר בין ישראל והפלסטינים ללא תנאים מוקדמים. עוד נכתב כי ארצות הברית תתנגד לכל ניסיון פלסטיני או אירופי לעקוף מו"מ ישיר. "פתרון שתי המדינות נראה בלתי אפשרי כרגע, הנהגת הרשות הפלסטינית שותפה להפצה של שנאה ולכן ארה"ב לא תתמוך בהקמת מדינת טרור בשטחים", נכתב.  

בנוסף, קיימת התייחסות מפורשת לירושלים - לפיה העיר תוכר כ"בירתה הנצחית והבלתי ניתנת לחלוקה של העם היהודי", לצד הבטחה להעברת השגרירות האמריקנית לעיר.

סקר חדש: קרבות צמודים ב-4 מדינות מתנדנדות

בתוך כך, סקר CNN חדש שמתפרסם היום מצביע על המשך מגמת ההתחזקות של דונלד טראמפ: המרוץ בין המועמדים לנשיאות הולך ומצטמצם באריזונה, פלורידה, נוואדה ופנסילבניה - ארבע מדינות מפתח.

על פי הסקר החדש, קלינטון מובילה בארבע נקודות בלבד בפנסילבניה בעוד שטראמפ מחזיק ביתרון של חמש נקודות באריזונה. מדובר באותה המגמה של בחירות 2012, אז פנסילבניה הצביעה עבור אובמה בעוד שאריזונה נתנה את קולותיה למיט רומני, אולם הפערים קטנים משמעותית משהיו באותה מערכת בחירות.

בפלורידה, בה הקרב צמוד במיוחד, קלינטון נמצאת ביתרון קל של שתי נקודות בלבד - 49% ממי שצפויים להצביע ייתנו את קולם לה, לעומת 47% שיצביעו לטראמפ. מדובר ביתרון משמעותי יותר מזה של הסקר הקודם של הרשת - אולם הוא עדיין בטווח הטעות הסטטיסטית. בנוואדה טראמפ מוביל בשש נקודות, לאחר שלפני כשבועיים קלינטון הובילה שם בשתי נקודות. המועמד הליברטריאני גארי ג'ונסון זוכה ל-5% תמיכה במדינה.

בכל ארבע המדינות נראה כי קלינטון מחזיקה ביתרון משמעותי בקרב נשים, בעוד שטראמפ פופולרי יותר אצל הגברים. המצביעים הלבנים נוטים משמעותית יותר לכיוון המועמד הרפובליקני בעוד שמיעוטים נוהרים לעבר זו הדמוקרטית. בקרב המצביעים המוקדמים בנוואדה ובאריזונה החלוקה בין המועמדים כמעט שווה, ואלו בפלורידה קלינטון מחזיקה ביתרון משמעותי בהצבעה המוקדמת.