זיו שלוי, יהודה אביבי ולי זינגר ארזו מזוודות, ועוד הרבה יותר מזה, וטסו אל הצד השני של העולם. לא מדובר בתרמילאים אחרי צבא שאוספים חוויות רגע לפני מרוץ החיים. עבורם זה כבר חלק, ואפילו מרכזי, במסלול החיים עצמו. שלושתם משמשים כנציגים דיפלומטים של ישראל בשלוש מדינות ששונות לחלוטין מהאופי של מדינת ישראל ממנה באו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

זיו שלוי הוא סגן הקונסול הכללי בבנגלור, בירת המדינה קארנאטקה שבהודו. יהודה אביבי הוא סגן השגריר בקיטו, בירת אקוודור. לי זינגר היא סגנית השגרירה בהאנוי, בירת וייטנאם. שלושתם סיפרו לחדשות 2 Online על התפקיד הלא שגרתי במדינות לא שגרתיות.

מה ישראל מחפשת שם?

שלוי, הודו: "אנחנו פה כדי לחזק את הקשרים הכלכליים בין ישראל לדרום הודו. אפשר לראות ניצנים של הצלחות בנושא הזה כבר עכשיו, למרות שאנחנו קונסוליה צעירה. אנחנו נותנים לאנשים ידע באמצעות הכשרות בתחומים שונים כדי ליצור שיפור ברמה העולמית וליצור קשרים עם חברות ענק הודיות".

אביבי, אקוודור: "התפקיד שלנו פה הוא ברור: אנחנו מייצגים את ישראל הטכנולוגית, המתקדמת. אבל לא רק. ברעידת האדמה באקוודור, אחת המשלחות הראשונות שהגיעה לסייע היא המשלחת הישראלית. זו נתינה לשם נתינה. אלו הערכים שיש לנו במדינה".

זינגר, וייטנאם: "אנחנו פה בשביל לייצג את ישראל בוויטנאם. כמובן שישנה פעילות קונסולרית ודאגה לישראלים שצריכים טיפול כלשהו במהלך שהייתם במדינה. בסך הכל מדובר באחת המדינות החשובות לישראל באסיה ובמקום מאוד מעניין לשרת בו".

אקוודור (צילום: רויטרס)
אקוודור | צילום: רויטרס

מה יודעים האזרחים שם עלינו כאן?

אביבי, אקוודור: "הם יודעים על החקלאות שלנו, על הסטארט אפים ועל הצבא. למקם את ישראל על המפה – סביר להניח שהם לא יודעים. אחד הדברים שאנשים לא יודעים זה לעשות את ההפרדה בין ישראלי ליהודי. אם יש אירוע כמו 'צוק איתן', הם יקשרו את ישראל לקהילה היהודית. אנחנו מנסים ליצור את החיץ". 

זינגר, וייטנאם: "יש איזו הערצה. כל מקום שתלך ותגיד שאתה ישראלי יגידו, 'אההה... סטארט אפ ניישן'. הם רוצים ללמוד מאיתנו להיות חדשנים".

וייטנאם (צילום: רויטרס)
וייטנאם | צילום: רויטרס


 
איך נראה סדר היום שלך?

שלוי, הודו: "יום העבודה שלנו יכול להיות כזה שבבוקר אתה פוגש שר, בצהריים מבקר בפסטיבל סרטים ובערב אתה מטפל ברעידת אדמה בנפאל. זו עבודה מאוד מעניינת ומאוד מרתקת. יצא לי לא פעם לסייע למטיילים ישראלים שנקלעו למצוקה, אם זה בתאונות אופנוע או דברים קטנים כמו איבוד דרכון".

אביבי, אקוודור: "אנחנו עוסקים הרבה בסיוע לישראלים. למשל ישראלי ששכח קליע בתיק ונעצר. מודיעים לו שהוא הולך לשבת שנתיים בכלא ובהתערבות של השגרירות הוא משתחרר אחרי 24 שעות. יש גם סיפורים על ישראלים שנקלעו למצבים פליליים קשים: גייסו אותם לבלדרות סמים והם הולכים לכלא לשנים רבות. אני מבקר את האנשים האלה".

בנגלור וניו דלהי - ב-10 הזולות ביותר בעו (צילום: רויטרס)
הודו | צילום: רויטרס

מה מיוחד במדינה שלך?

זינגר, וייטנאם: "כל מה שהכרת – תחשוב הפוך. זו וייטנאם. זה מקום שמשלב את החדש עם הישן - מצד אחד סניף קפה של רשת סטארבקס, ולידו על המדרכה שלוש נשים מבוגרות שמבשלות מאכלים מסורתיים ולבושות בביגוד מסורתי".

אביבי, אקוודור: "זו המדינה היחידה מקבוצת המדינות באזור שכוללות את קובה, ונצואלה, בוליביה וניקרגוואה שיש לנו יחסים איתה. חוץ מזה אקוודור היא מדינה מתפתחת שעוברת שינוי".
  
שלוי, הודו: "הודו שונה בהרבה מאוד בחינות משאר העולם: באופי של האנשים, בתרבות המיוחדת שלה וכשחיים פה הרבה שנים אתה נכנס לזה ונהנה מזה. את בנגלור מכנים 'עמק הסיליקון ההודי'. זה לא סן פרנסיסקו פה, אבל יש כאן הרבה חברות טכנולוגיה שיש להן הרבה מה להציע".