בזמן שמיליונים ברחבי הממלכה המאוחדת עסקו בשבוע שעבר בהכנות לקראת חג המולד - קיימו כמה אלפי בני אדם בכפרים ברחבי המדינה טקסים פגאניים לציון היום הקצר ביותר בשנה. הטקסים האלה מהווים אינדיקציה לנתון מפתיע: נכון להיום הפגאניות היא הזרם הדתי שצומח במהירות הגבוהה ביותר בבריטניה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

על פי נתונים שפורסמו ברשת Sky News הבריטית, מספר הפגאנים בבריטניה ובוויילס זינק ביותר מ-90% בשנים 2001-2011, במקביל לירידה בשיעור הנוצרים בקרב האוכלוסייה. עם נתונים כאלה, ודאי לא מפתיע שהשנה נשבר שיא בכמות בני האדם שחגגו את טקס "לידה מחדש של השמש".

המאמינים ברחבי האי הבריטי הודו ליסודות כמו האש והרוח, ואף רקדו בטקס שהיה נהוג במקום בעידן שלפני הכיבוש הרומאי והגעת הנצרות.

"הדת היחידה שבריטניה העניקה לעולם"

חבל יורקשייר נחשב לבולט ביותר בבריטניה בכל הקשור למנהגים ולמסורת הפגאנית העתיקה. סטיב ג'ונס, מבכירי התנועה הפגאנית בבריטניה, לא נרתע מהתדמית השלילית שניתנה לדתו. "זו מסורת עתיקה", אמר. "בסופו של דבר אלו כינוסים. זה התחיל בפגישות של קהילות שקיבלו החלטות בנוגע למשקים שלהם והתפתח לטקסים חברתיים עם מאפיינים דתיים".

"הפגאניות היא הדת היחידה שהבריטים העניקו לעולם", הוסיף ג'ונס. "כל שאר הדתות - מיובאות". הוא מעריך כי היום יש בבריטניה בין 50 אלף ל-200 אלף פגאנים. בטקסים יש מתחם קדוש, שבפינה הצפון מזרחית שלו ממוקמת "אבן הפינה". על פי האמונה, מדובר באבן הכניסה לעולם אחר, רווי מיסטיקה ומטאפורות. ג'ונס אף הסביר כי מקורם של מנהגים רבים המוכרים מטקס חג המולד, כמו סנטה קלאוס ועץ האשוח, הוא בדת הפגאנית.