הרבה כסף נשפך באירופה כדי שהשם קטאר יקושר עם דברים חיוביים. כך, בזמן שיד אחת מממנת לוחמי ג'יהאד, היד השנייה מממנת את קבוצת הכדורגל הפופולארית בעולם, ברצלונה. הסמליל של "קטאר פאונדיישן" על החולצה מלפנים, ויוניצ"ף, ארגון הומניטרי, מאחור - זה אמנם צרם לעין אבל סתם את החור בכיס.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

אם חיילים טרוריסטים היו מציינים את המממנים שלהם כמו קבוצות כדורגל, המילה קטאר הייתה מופיעה על מדי חמאס, על חולצות האחים המוסלמים ועל המסכות השחורות של אנשי אל קאעידה הסורית, ג'בהת א-נוסרה. אבל המדינה הקטנטנה עם מאגרי הגז הגדולים, זו שנותנת מקלט לעזמי בשארה ולחאלד משעל בין השאר, היא אשפית ביחסי ציבור.

"היחסים עם קטאר החלו כשהתברר שאנחנו בחוב גדול של כמעט 500 מיליון אירו", סיפר נשיאה לשעבר של מועדון הכדורגל של ברצלונה, סנדרו רוסיי, "כל עזרה של קטאר להקטין את החוב שלנו התקבלה בברכה". אף אחד לא יודע מה המספרים המדויקים, אבל בחמש השנים האחרונות קיבלה ברצלונה קרוב ל-200 מיליון דולר מקטאר.

מימן הסתה - וגם טרור. אמיר קטאר (צילום: רויטרס)
מימן הסתה - וגם טרור. אמיר קטאר | צילום: רויטרס

הכלי המרכזי באמצעותו מפיצה קטאר את האני מאמין שלה הוא ערוץ הטלוויזיה בבעלותה, אל-ג'זירה. לעיתים קרובות מדובר בתעמולה אנטי ישראלית, הצגת צה"ל כצבא רוצחים וחמאס כקרבן. כך מתייחס הערוץ הנצפה ביותר בעולם הערבי, ואחד המובילים בעולם בכלל, עם מעל מיליארד צופים, לסכסוך הישראלי פלסטיני.

האם ראוי שקבוצה כמו ברצלונה תישען על מדינה כמו קטאר? בשיחות פרטיות מנהלי הקבוצה מבקשים להבהיר שכשנחתם החוזה עם הקרן הקטארית, המדינה לא הייתה קיצונית כמו היום. אבל הביקורת עשתה את שלה - ראשי ברצלונה החליטו להתרחק מקטאר באופן הדרגתי ולא לחדש עמה את החוזה, כשיפוג עוד קצת יותר משנה, החלטה שתעלה להם מאות מיליוני אירו.