חילוץ באנאפורנה. ארכיון (צילום: AP)
החילוץ בנפאל, אתמול | צילום: AP

אסון מפולת השלגים בנפאל: משלחת חילוץ מישראל הגיעה לאזור למעבר ההרים ת'ורונג לה ברכס האנפורנה, בגובה של כ-5,400 מטרים. אנשי המשלחת חידשו הבוקר (שישי) את החיפושים יחד עם חיילי צבא נפאל באזור לאיתור הנעדרת הישראלית ומטיילים נוספים, וכן בכדי בכדי לסיים את חילוץ הפצועים שעוד נותרו במקום.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

במקביל, מסוק שהוזעק אל הרכס מסייע בחילוצם של מטיילים ישראלים שנותרו בשטח. 22 המטיילים שנפצעו קל רוכזו במחנה הממוקם בגובה 4,800 מטרים, והם ממתינים להמשך הפינוי האווירי מתוואי מסלול הטיול.

משרד החוץ פתח חמ"ל בעיירה מנאנג, שם מרוכזים מרבית הישראלים. בחמ"ל פועלים לחילוצם של כלל המטיילים הישראלים שנקלעו למפולת הקטלנית. בשעות הבוקר הועברו שישה מהפצועים האחרונים שטופלו בבית החולים הצבאי בקטמנדו לבית חולים אמריקני בעיר.

הרכס בו מצאה מיכל את מותה (צילום: AP)
אנאפורנה, ארכיון | צילום: AP

 מנסים לצמצם את אי הוודאות

בשגרירות ישראל בקטמנדו מתנהלים בימים האחרונים במתכונת חירום, בעקבות מפולת השלגים הקטלנית שפקדה את אזור הרכס באנאפורנה, אסון שקיפד את חייהם של נדב שהם, אגם לוריא וסרן תמר אריאל.

"אנחנו הראשונים שקיבלו אינדיקציה על האירוע בכל נפאל", אמר לחדשות 2 Online יהונתן לבל, סגן שגריר ישראל בנפאל, שניסה לתאר את עבודת השגרירות בימים האחרונים. "קיבלנו מידע ראשוני ומשם פנינו לשלטונות המקומיים ולשגרירויות נוספות".

"בבוקר כבר נשלחו מסוקים לזירת האירוע, ומשם פונו הפצועים לבית החולים בקטמנדו", אמר לבל והדגיש כי מאותו רגע ליוו אנשי השגרירות את הנפגעים ווידאו שהם מקבלים את הטיפול הגופני והנפשי שלו הם זקוקים.

"אף אחד מהפצועים לא בסכנת חיים"

"כל הנפגעים סובלים בעיקר מכוויות קור בהתאם לתרחיש שבו הם שהו", טען לבל. "אנחנו פועלים להעביר חלק מהם לטיפול אחר בנפאל בעקבות מצב כוויות קצת יותר חמור ומשם אולי להביא אותם לישראל כמה שיותר מהר, אבל אף אחד מהם לא סובל מפציעות מסכנות חיים".

בהתייחס לעשרות המטיילים הישראלים שעדיין לא יצרו קשר עם משפחותיהם, מסביר לבל כי בשגרירות מתייחסים אליהם קודם כל כ"מנותקי קשר". "רוב הסיכויים שהם בסדר, שהם לא יודעים שקרה משהו כי הם שוהים בטרק", הוא פירט. "הצוות בחמ"ל שהקמנו כאן, יחד עם סוכנות הנסיעות המרכזית שדרכה עוברים מרבית הישראלים, מנסה ליצור מאגר של הישראלים שיצאו לטרקים ולצמצמם את אי הוודאות, כדי לעזור למשפחות בארץ גם להתמודד עם המצב הבלתי אפשרי הזה".

לצוות בנפאל הצטרפו גורמים משגרירות ישראל בהודו על מנת לעזור ולוודא כי הישראלים שנפגעו באירוע המפולת יקבלו את הטיפול המסור ביותר ויוחזרו ארצה, מהר ככל האפשר אם הדבר יידרש.