סוכנות האו"ם למען פליטים פרסמה השבוע נתונים, שלפיהם מסלול ההגירה שחוצה את הים התיכון הוא המסלול הקטלני ביותר בעולם. 3,419 מהגרים מתו במהלך 2014 במסגרת מסעם לאירופה - בחיפוש אחרי חיים טובים יותר. לפי הנתונים, מספר המהגרים שילש את עצמו השנה ביחס למספר המהגרים שניסו לחצות את הים ב-2011.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מלחמות הדת וחוסר היציבות במזרח התיכון ובמדינות רבות באפריקה דוחפים מאות אלפים לסכן את חייהם במסע לאירופה. לא תמיד מדובר בניסיון למצוא עבודה חדשה או הזדמנויות חדשות - על פי מומחי האו"ם, לרבים מהמהגרים אין ברירה והם נמלטים מארצם כדי להציל את חייהם.

השנה עשו את המסע 207 אלף מהגרים - רובם מסוריה או אריתריאה. למרות שמספרם רק הולך וגדל, הקהילה הבינלאומית לא ממהרת להגיב ולטפל בבעיה.

ספינת מהגרים שהחלה לטבוע (צילום: רויטרס)
ספינת מהגרים שהחלה לטבוע | צילום: רויטרס

השלטונות ברומא, במדריד, באתונה ובמדינות נוספות דואגים לשמור את המהגרים מחוץ לגבולות המדינה, כשלטענת סוכנות האו"ם אפילו מבצעי ההצלה של נוסעי ספינות שטבעו בלב ים בגלל העומס הולכים ופוחתים.

משרדי הפנים, הרשויות ואנשי משמר החופים מתמודדים עם בעיה מוכרת ולא פשוטה כמעט מדי שבוע - כיצד מצילים חיים של מהגרים, מבלי להעמיס נטל כלכלי וחברתי על כתפי אזרחי המדינות.