אוטובוס ציבורי בנפאל, בשנה שעברה (צילום: תם כינר)
אוטובוס ציבורי בנפאל, בשנה שעברה | צילום: תם כינר

אסון האוטובוס בנפאל: מטיילים ישראלים במדינה האסייתית ההררית מספרים כי הדרכים במדינה משובשות, שהתחבורה הציבורית עמוסה ולא בטוחה ובימים הללו, בעקבות חג מקומי במדינה - התחבורה הציבורית צפופה אפילו יותר מהרגיל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ענבל, שעשתה את הדרך בה אירעה התאונה קטלנית משחזרת: "היום היה לנו אוטובוס מקומי דומה לזה שנפל לתהום. נסענו כל הנסיעה על הגג. הגענו חזרה לקטמנדו ופתאום ראינו מיליון הודעות מודאגות. אנחנו מנסים להרגיע את כולם. כולם פה במתח. כל אחד חושב שהוא היה יכול להיות בנסיעה. גם אני יכולתי להיות על האוטובוס הזה".

"האוטובוסים האלה", ממשיכה ענבל, "זה פחד אלוהים. דרכים צרות וסיבובים מטורפים. על הגג יש 20 אנשים. בכל מקום אפשרי דוחפים אדם. בדרך הלוך היו עזים על הגג. כולם עושים הנסיעה הזו כל הזמן. זה מפחיד אבל כולם עושים".

לאור האירועים האחרונים בהם היו מעורבים מטיילים, ענבל וחבריה משנים תכניות. "רפטינג התכוונתי לעשות וביטלתי, וגם את האנפורנה. אבל דברים לא בשליטה שלך. אי אפשר למנוע או לדעת מה יקרה ובעיניי זו מקריות מוזרה הרצף הזה. זה לא פשוט כל האסונות האלה. אין מקום להכיל יותר את התחושה. זה מעייף", היא מציינת.

נסיעה על הגג, נפאל (צילום: אמיר לובל)
סכנה באוטובוס העמוס | צילום: אמיר לובל

מתח, בכי ומחשבות עזיבה

עומר זיגדון, ישראלי שנמצא כעת בפוקרה, מספר לחדשות 2 Online: "באופן כללי האוטובוסים פה מאוד מאוד צפופים ומעמיסים אנשים כמה שרק אפשר, לא רק בתחנת המוצא אלא גם במהלך הדרך. בעקבות הסערה שהייתה במדינה השבוע הנהרות פה סוערים וחלק מהכבישים כנראה הוצפו. הדרכים מאוד משובשות וצרות; האוטובוס צריך לחצות נחלים בדרך".

"המטיילים פה כעת מאוד מתוחים. יש הרבה בכי והאווירה מאוד קשה. מאז האירוע באנאפורנה עשרות אנשים עלו על טיסות לארצות אחרות והרבה מאוד אחרים חושבים לעזוב גם כן. כולם פה מאוד טעונים אחרי האסון, והתאונה של האוטובוס לא מוסיפה לתחושת הביטחון. כולם מכירים אנשים שהיו על האוטובוס או כאלה שהיו אמורים לעלות עליו", הוא מוסיף.

"מכניסים 70 איש לאוטובוס עם 30 מושבים"

זיגדון ממשיך: "נפאל מתגלה כאן במערומיה. הסיכונים אינם שונים ממקומות רבים אחרים, אבל ההתנהלות של המקומיים מעצימה את התחושות השליליות של המטיילים. אחרי אירוע האנה פורנה מטיילים רבים מתלוננים על כך שהמקומיים אינם לוקחים אחריות ואין מישהו שיגיד לך אם משהו הוא מסוכן או לא. מאחר והתקשורת פה לא טובה לוקח זמן גם למטיילים עצמם לגלות שהתרחש אירוע ועליהם לעמוד בקשר עם הבית".

תם, ישראלי שנסע את הדרך הזאת לפני כשנה, מספר כי זו נסיעה של 10 שעות שנוסעים בה בממוצע במהירות של 10 קמ"ש. "האוטובוסים מתפקעים מאנשים. אלו אוטובוסים של 30 מקומות ועולים עליהם 70 אנשים. הרוב עומדים ויש גם מקומיים שנוסעים על הגג. רוב הדרך לא סלולה ומאוד משובשת. הדרך חוצה נחלים. זו ללא ספק אחת הנסיעות הקשות שעשיתי".