הכנות אחרונות לפני פגיעת הוריקן "פלורנס" (צילום: רויטרס, חדשות)
הכנות אחרונות לפני פגיעת הוריקן "פלורנס" | צילום: רויטרס, חדשות

רצועת החוף של צפון קרוליינה הרגישה אחר הצוהריים (חמישי) את המכה הראשונה של הוריקן "פלורנס" עם רוחות שהולכות ומתחזקות, קדימון לסופה שצפויה לפגוע ביבשה בשיא העוצמה מחר בשעות הבוקר המוקדמות. הסופה אמנם נחלשה הלילה לדרגה 2 מתוך 5 ונמצאת במרחק של 350 קילומטרים מהחוף, אבל היא עדיין נושאת כמות עצומה של משקעים עם פוטנציאל הרסני לכול אזור דרום-מזרח ארה"ב.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

לפי המודלים של החזאים, הסערה צפויה להגיע לחוף של צפון קרוליינה ביום שישי בבוקר, אך כבר בשעות הקרובות יורגשו רוחות עזות במהירות 175 קמ"ש. לאחר מכן היא צפויה להמשיך לאורך רצועת החוף בכיוון דרום מערב ומשם להמשיך פנימה לתוך היבשה. במרכז האמריקני הלאומי להוריקנים מעריכים כי על אף היחלשות עוצמת הרוחות, טווח הפגיעה של הסופה הוכפל ועד שהיא תפנה לעומק היבשה היא תספיק להמטיר לפחות מטר של גשם.

"רוחות עזות והצפות בדרך" (צילום: NASA, חדשות)
צילום: NASA, חדשות



"רוחות בעוצמה של סופה טרופית יורגשו לאורך מאות קילומטרים של רצועת החוף עם גשמים עזים ומסכני חיים", מסרו במרכז להוריקנים. עד כה פונו מבתיהם יותר ממיליון תושבים בדרום ובצפון קרוליינה ובווירג'יניה. עשרות אלפים הועברו למקלטים, מרביתם בני הגיל השלישי. באזורים נרחבים לאורך החוף בדרום קרוליינה הוכרז עוצר ובתי הספר ומוסדות הציבור יישארו סגורים לפחות עד יום שני.

"אם אתם מתכוונים לעזוב, עזבו" (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות

במרכז האמריקני לחיזוי מזג אוויר מעריכים שכ-10 מיליון בני אדם מתגוררים באזורים שצפויים להיפגע במידה כזו או אחרת מההוריקן. בשל כך, בתי מגורים ועסקים רבים מוגנו באמצעות קרשים ודיקטים על החלונות. התושבים מתלוננים שבמרכולים אזל המזון והמים ושתחנות הדלק נותרו ריקות.

"המצב יחסית רגוע פה כרגע, אבל אולי זה השקט שלפני הסערה", אמר רפאל טטרו, ישראלי שמתגורר בצפון קרוליינה. "יש מצב שאם יירד גשם אז השכונה תוצף במים, אבל אין צורך לדאוג כי רוב הבתים מוגבהים. הסופה אמורה להכות באזור שלנו לקראת הלילה ולפי ההשערות הגשם יימשך כמה ימים".

החילשות במהלך סוף השבוע? (צילום: רויטרס, חדשות)
צילום: רויטרס, חדשות
טראמפ (צילום: SKY NEWS, חדשות)
טראמפ | צילום: SKY NEWS, חדשות

טטרו, שהעדיף יחד עם אשתו להישאר בבית בזמן הסערה, תיאר כיצד התושבים מצטיידים לגרוע מכול. "אנשים עדיין מחפשים דלק, מים ומזון", הוא הסביר. "יש כאלה שנוסעים למרחקים ארוכים, לערים אחרות כדי להשיג את הדברים ויש גם כאלה שפשוט יצאו מהמדינה. אני ואשתי עדיין מתלבטים אם להישאר או ללכת. לפי המצב כרגע אנחנו נישאר. נראה איך המצב מתקדם במשך היום".