4 שנות מאסר לבכיר במועצת הלול
אילוסטרציה | צילום:

גורמים רשמיים באיחוד האירופי הבהירו היום (שישי) כי לא פחות מ-15 מדינות, בהן הונג-קונג, דיווחו על קבלת ביצים מזוהמות או מוצרים העשויים מביצים נגועות. הדיווח היום מגיע על רקע הסקנדל שהתעורר באירופה לאחר שמספר תעשיינים בהולנד ובלגיה נלקחו לחקירה בחשד להזנחה והיעדר טיפול בביצים באופן שעלול לפגוע קשות בבני אדם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

דובר המועצה לטיפול בסחר וחקלאות באיחוד האירופי, דניאל רוסריו, אמר כי הונג קונג היא המדינה היחידה מחוץ לאירופה שדיווחה על ביצים המכילות פיפרוניל, חומר הדברה פעיל שעלול לפגוע בתפקודי הכבד, הכליות ובלוטות התריס של האדם שנחשף אליו.

לצד הונג קונג, דווח על 14 מדינות בהן נמצאו הביצים הנגועות: שבדיה, בריטניה, אוסטריה, אירלנד, איטליה, לוקסמבורג, פולין, רומניה, סלובניה, סלובקיה, דנמרק ושוויץ.

הדיווח הראשוני התקבל לפני כשבוע, אז מיליוני ביצים הוסרו מהמדפים בבלגיה, גרמניה והולנד, זאת בעקבות חשש לזיהום בביצים המיובאות מהולנד. בדיקות מצאו שאריות של חומרים כימיים בביצים שיובאו מהולנד, יצאנית הביצים הגדולה באירופה ואחת הגדולות בעולם.

הבדיקות מצאו בביצים את החומר הכימי פיפרוניל ועל פי החשש, יותר מ-10 מיליון ביצים נגועות כבר יוצאו לחנויות בגרמניה.

זמן קצר לאחר פרסום הפרשה, הודה משרד הבריאות בבלגיה כי ידע על הזיהום כבר בחודש יוני האחרון וכי לא פרסם את המידע בשל החקירה המתנהלת. "ידענו כבר מיוני כי יש פיפרוניל בביצים", אמר דובר המשרד. "מיד פתחנו בחקירה ויידענו את רשויות החוק כי היה חשד שמדובר בפרשה של שחיתות".

במקביל סגרו הרשויות בהולנד יותר מ-180 לולים עד לסיום החקירה. על פי ההערכות, הולנד מייצאת 65% מתוך 10 מיליארד הביצים שהיא מייצרת בשנה.