צילום ארכיון (צילום: יונתן סינדל, פלאש 90)
צילום ארכיון | צילום: יונתן סינדל, פלאש 90

מיאנמר היא המדינה הנדיבה בעולם זו השנה הרביעית ברציפות - כך עולם מ"אינדקס הנדיבות" של ארגון CAF הלונדוני. האינדקס מפורסם זו השנה השמינית, ומבוסס על כ-150 אלף נסקרים ב-139 מדינות. את הנתונים אוספים ידי סוקרי המכון הידוע גאלופ, ששאלו את המשיבים לגבי תרומותיהם הכספיות, הקדשת זמן להתנדבות למטרות צדקה וכן תדירות סיוע לזרים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

הדירוג הגבוה של מיאנמר נובע, ככל הנראה, מתרומות קטנות וקבועות שנותנים אזרחים רבים במדינה לנזירים. מדובר בנתון מרשים במיוחד לאור העובדה שלפי הבנק העולמי, ההכנסה הממוצעת במיאנמר היא בינונית-נמוכה. עם זאת, גם במיאנמר - כמו בכמעט כל המדינות בעולם - חלה בשנה החולפת ירידה במידת הנדיבות.

מיד לאחר מיאנמר מדורגת אינדונזיה, ובמקום השלישי ניצבת קניה. אחריהן מדורגות ניו זילנד, ארצות הברית, אוסטרליה, קנדה, אירלנד ואיחוד האמירויות. את העשיריה המובילה סוגרת הולנד, ובמקום האחרון ברשימה ניצבת תימן. אנשי הארגון הדגישו כי הסקר בוצע בחודשים יוני ויולי, לפני בחירתו של דונלד טראמפ לנשיאות - אירוע שגרר אחריו תרומות רבות לארגונים חברתיים בארה"ב ועלייה בהתנדבות בארגונים אלה, דבר שצפוי להשפיע על הדירוג הבא.

המדינות הנדיבות בעולם (צילום: yupiramos, 123RF)
צילום: yupiramos, 123RF

ישראל מוצבה במקום ה-35 ברשימה, זינוק מרשים לעומת המקום ה-41 אשתקד. 53% מהישראלים תרמו כסף (מקום 19 בעולם) ו-25% תרמו מזמנם (מקום 43 בעולם) - אולם רק 44% העידו כי סייעו לאדם זר (מקום 93 בעולם), דבר שדרדר את דירוגה של ישראל במדד הכללי.

לדברי ראש הארגון, סר ג'ון לואו, האינדקס "סותר תפיסות מסורתיות של הקשר בין עושר לנדיבות ומאשר את מה שכבר ידענו: נתינה נובעת מהנשמה וממוטיבציה פנימית, ולא קשורה ליכולות הכלכליות". הוא הוסיף כי בעוד שבמדינות המערב חלה ירידה בנדיבות בשנה החולפת, דווקא באפריקה חלה עלייה. "זו תהיה טעות להסיק מסקנות מתוצאות של שנה בודדה, אולם מה שברור הוא שהפוטנציאל לנתינה במדינות המתפתחות במגמת עלייה", ציין.