אחרי 365 ימים, הסתיים הניסוי וששת המדענים שדימו את החיים על מאדים בהר געש בהוואי יצאו לספר על החוויות שלהם מחיי הבידוד, המחסור והלחץ במתקן המבודד. ששת המדענים שהתנדבו למשימה הם אסטרו-ביולוג מצרפת, פיזיקאית ומהנדסת מגרמניה ומומחי חלל ופסיכיאטריה מארה"ב ומבריטניה. הם חיו במתחם הדומה לאיגלו שנמתח על 93 מטרים רבועים מ-28 באוגוסט 2015. היציאות היחידות (והבודדות) שלהם מהמתחם נעשו עם חליפת חלל מלאה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

ד"ר קים בינסטד, מנהלת תכנית מחקר השהייה במאדים מאוניברסיטת הוואי, ראש התכנית שנקראת "HI-SEAS" אמרה כי "זו דוגמה לשיתוף פעולה בינלאומי. זה היה ממש מרגש לקבל בברכה את הצוות בחזרה בכדור הארץ, בהוואי, אחרי שנה על כוכב מאדים".

ד"ר טריסטאן באסינגסווית', מצוות המחקר של אוניברסיטת הוואי אמר: "המחקר שנערך כאן הוא מאוד חיוני כשזה נוגע לבחירת הצוות, לגלות כיצד אנשים יעבדו בסוגים שונים של משימות ובבדיקת הגורם האנושי במסע לחלל. זה כמו להקים יישוב אנושי בחלל".

הסביבה הגעשית בהוואי שימשה את חוקרי המאדים לארבעה ניסויים שונים המדמים את החיים על מאדים. הניסוי הזה, שנעשה ביוזמה של סוכנות החלל האמריקנית ואוניברסיטת הוואי, היה הארוך ביותר, והנתונים שנאספו - הפסיכולוגיים והפיזיים - ישמשו בעתיד את המשלחות למאדים, כך מקווים בנאס"א. קריסטיאן היינקה, חברת צוות המחקר מצרפת שבדק את ההתנהגות האנושית של חבריו אמרה: "הראינו שזה עובד. אתה ממש יכול להפיק מים מהאדמה שנראית יבשה. זה יעבוד על מאדים וההשלכות הן שיהיה אפשר להשיג מים על מאדים ממבנה החממה הקטן הזה".