אנחת רווחה במחנה קלינטון: ראש ה-FBI ג'יימס קומי קבע היום (שלישי) כי אין מקום להגיש כתב אישום נגד המועמדת הדמוקרטית לנשיאות ארצות הברית הילרי קלינטון בפרשת המיילים המסווגים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

קומי קבע שקלינטון קיבלה ושלחה מיילים שהכילו מידע בסיווג "סודי ביותר" לפחות ב-8 מקרים, אך טען כי אין בכך די כדי להגיש נגדה כתב אישום. לדבריו לא לא היתה כוונת זדון במעשיה, ואין סימנים לפגיעה בפועל מצד האקרים.

יחד עם זאת, ציין קומי כי קלינטון נהגה ברשלנות ובחוסר זהירות במהלך כהונתה כמזכירת המדינה בקדנציה הקודמת של הנשיא אובמה.

הילארי קלינטון , הילרי קלינטון (צילום: רויטרס)
הילרי קלינטון (ארכיון) | צילום: רויטרס

"מדובר בפרשה מורכבת יותר מכפי שנראה", הסביר קומי. "קלינטון השתמשה במספר שרתי דואר אלקטרוני שהיו בלתי מאובטחים, והעבירה מידע דרכם באמצעות מספר מכשירים סלולריים". בנוסף, הסביר קומי, קלינטון ועובדיה נהגו למחוק את היסטוריית ההודעות בשרתים הללו באופן תקופתי, למרות שהדגיש שהדבר נעשה בחלק משיטת העבודה ולא מתוך כוונה להשמיד ראיות.

"הראיות מצביעות על כך שאדם סביר במצבה של קלינטון או עובדיה היה צריך לדעת שמערכת בלתי מסווגת אינה מתאימה להעברת המידע שהועבר בשרתים", אמר קומי. הוא הוסיף כי המידע יועבר להמשך טיפול במשרד המשפטים האמריקני, שאמר בשלב מוקדם יותר בחקירה כי יקבל כל המלצה של הבולשת הפדרלית.

הסקרים נכשלו בניבוי הזכייה, טראמפ (צילום: רויטרס)
"שיפוט רע". טראמפ | צילום: רויטרס

"החלטה לא הוגנת"

הסוגיה המרכזית שנבחנה בפרשה היא האם קלינטון השתמשה במחשבה האישי להתכתבות בחשבון דוא"ל ששימש אותה בתפקיד מזכירת המדינה. מטרת השימוש המדובר במהלך 2009 הייתה התכתבות עם מנהיגים זרים וגורמים נוספים הקשורים בעבודת משרד החוץ האמריקני באותה עת.

המועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ מיהר להגיב להצהרת ה-FBI. בחשבון הטוויטר שלו הוא טען כי מדובר בהחלטה "מאד מאד לא הוגנת. שיפוט רע, כרגיל".