"האח הגדול" במאבק על החוף: לא רחוק מהעיר קאן, מצלמת אבטחה בריביירה הצרפתית לא רק מחפשות גנבים או טרוריסטים - בשבועות האחרונים הפקחים מחפשים על החוף נשים שלובשות בורקיני. המשימה לאתר נשים שלבושות בבגד הצנועה נמשכת למרות פסיקת בית המשפט העליון במדינה שקבעה כי החוק נגד הבורקיני פוגע בזכויות הפרט. תיעוד: כך נראה המעקב.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

התושבים המבלים בחוף הים מביטים למצלמות ומיד פורץ ויכוח צרפתי עכשווי: מצד אחד המצלמות הללו יכולות למנוע פעילות פושעת מכל סוג. מנגד, לא מעט צרפתים שואלים - מה עם החדירה לצנעת הפרט? למה איש לא מגן על זכויות הפרט?

בצרפת גם הבורקיני נאסר (צילום: רויטרס)
בגד הים שמעורר סערה | צילום: רויטרס

תושבת קאן אמרה לצוות הטלוויזיה הצרפתית BFM: "בגלל כל האירועים האחרונים אנחנו כבר לא בטוחים, אני חושבת שמצלמות האבטחה זה דבר טוב מאוד, זה לא מטריד אותי בכלל שאנו מוגנים היטב".

חברה מחזק את המסר: "אנחנו לא יודעים מה יש מתחת לבגד של כל אחד, אנחנו לא יודעים אם הם מסתירים משהו מתחת לבגדים. אני חושב שזה חשוב שנדע מה קורה שם".

כך נראות מצלמות האבטחה (צילום: enex)
כך נראות מצלמות האבטחה | צילום: enex

פוגע בפרטיות?

אבל לא כולם בחוף שמחים לראות את המצלמות: "אני חושב שזה פוגע בפרטיות, לכל אחד יש זכות לעשות מה שהוא רוצה".

בחדר הפיקוד של המצלמות מתרגלים למשימה - החיפוש אחר נשים צנועות: "לפני שבוע היו נשים באחד מהחופים שלנו עם בורקיני שרצו לצאת לשחות", סיפר אחד העובדים. "זה היה מוקדם בבוקר, הן היו נחמדות מאוד ולא היו בעיות". 

המצלמות בפעולה (צילום: enex)
המצלמות בפעולה | צילום: enex

העובד בחדר הפיקוד הוסיף: "אנחנו קוראים לזה 'הפטרול' ועושים את מה שאנו חייבים לעשות, אנחנו נגיע מיד לכל אישה שתלבש בורקיני בחופי הים".

בסוף השבוע רשמו תומכי הבורקה והבורקיני ניצחון, לאחר שבית המשפט העליון קיבל את העתירה שהגישו תושבים באחת מעיירות הריוויירה - וילנואב לואה שליד ניס. בית המשפט המנהלי השעה באופן זמני את האיסור החוקי על לבישת בורקיני, בעקבות עתירה של הליגה לזכויות אדם.

"נגיע אל מי שלובשת את הבגד" (צילום: דיילי מייל)
"נגיע אל מי שלובשת את הבגד" | צילום: דיילי מייל

נכון לעכשיו ביטול האיסור חל רק על העיירה וילנואב לובה, ובצרפת ממתינים עכשיו לראות האם הפסיקה תהווה תקדים וגם בשאר העיירות יבוטל האיסור - שמעורר סערה חברתית, דתית ופוליטית בצרפת. חלק מראשי הרשויות כבר הביעו התנגדות למהלך.