הכי הרבה מבוגרים - בכפר שמריהו (צילום: Katarzyna Białasiewicz, חדשות)
"אופטימיות רבה ותקווה" | צילום: Katarzyna Białasiewicz, חדשות

לראשונה תקווה לתרופה שתוכל למנוע את מחלת האלצהיימר, לאחר שמדענים הוכיחו שהם יכולים לנקות את רובד העמילואיד מהמוח שגורם לאובדן הזיכרון והתדרדרות בתפקוד.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

פריצת הדרך הרפואית הוכרזה כ"חדשות הטובות ביותר" במחקר הדמנציה מזה 25 שנים, וכפוטנציאל ל"שינוי חוקי המשחק" עבור חולים באלצהיימר.

מדענים אמרו כי נדהמו לראות כיצד בחולים שטופלו במינון גבוה יותר של הנוגדן המכונה "אדוקנומב", שכבת העמילואיד, המונעת מתאי המוח לתקשר ומובילה לאובדן זיכרון בלתי הפיך והידרדרות קוגניטיבית, נעלמה כמעט לגמרי.

עוד גילו כי לאחר שישה חודשי טיפול, מצבם של החולים הפסיק להידרדר בהשוואה לחולים שלקחו תרופת דמה (פלאציבו). מה שיכול להצביע על כך שהדמנציה נבלמה.

אם התרופה תוסיף להוכיח עצמה בניסויים שייערכו בקנה מידה גדול, היא תוכל להיות זמינה בשוק תוך כמה שנים. "תוצאות המחקר הזה מביאות אופטימיות רבה ותקווה שנוכל לעשות צעד גדול בטיפול במחלת האלצהיימר", אמר פרופסור רוג'ר ניץ' מאוניברסיטת ציריך.

התרופה האחרונה שאושרה לטיפול באלצהיימר זכתה לרישיון לפני כעשור. הטיפול שקיים היום יכול למזער את הסימפטומים במידה מסוימת אך נכון להיום הרופאים לא יכולים לעצור או אפילו לעכב את המחלה.

"אדוקנומב" היא תרופה המורכבת מנוגדנים, שהם פרוטאינים המתקבעים לחומרים מסוכנים בגוף ולמעשה משמשים "דגלי אזהרה" המאותתים למערכת החיסונית מה צריך לנקות. היא צפויה להיות יעילה ביותר עבור מי שנמצא בשלבים מוקדמים של המחלה. מחקרים מקבילים עובדים על שיטות לגילוי מוקדם של המחלה שעשויים לזהות אותה עשור לפני שיופיעו התסמינים הראשונים.