"חלון ההזדמנויות מצטמצם". זיהום אוויר בסין (צילום: רויטרס, חדשות)
זיהום אוויר חריג בסין, ארכיון | צילום: רויטרס, חדשות

קשה לנשום - והנתונים מלחיצים עוד יותר: היום (חמישי) פורסמה אזהרה על זינוק מדאיג בשיעור הפחמן הדו-חמצני באוויר שלנו. הארגון המטאורולוגי העולמי הודיע כי בחצי השנה האחרונה נמדדה "עלייה תלולה וחדה" בזיהום האוויר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

עוד ציינו בארגון המטאורולוגי כי תופעת ה"אל ניניו" שגרמה לסערות, שיטפונות ובצורת באוקיינוס השקט, "נעלמה לחלוטין". מהנתונים עולה כי חודש יוני היה החודש ה-14 ברציפות בו נרשם נתון שיא לגבי חום האדמה והאוקיינוסים.

"על פי המחקרים, החום עולה במיוחד באזור הארקטי כתוצאה מהפשרה של הקרחונים בגרינלנד", הסבירו בארגון המטאורולוגים. דיוויד קרלסון, מנהל חטיבת מחקר שינויי האקלים, אמר בתדרוך עיתונאים כי "מה שראינו בששת החודשים הראשונים של 2016 מאוד מדאיג. חשבנו שזה ייקח כמה שנים להתחמם כל כך, אבל אין לנו כל כך הרבה זמן כמו שחשבנו".

זיהום אויר וערפל בפריז (צילום: רויטרס, חדשות)
גם בפריז מתקשים לנשום | צילום: רויטרס, חדשות

סוכנות האו"ם, שגם היא התריעה על ההתחממות השנה, קראה ליישומם המהיר של ההסכמים אליהם הגיעו מדינות העולם בדצמבר האחרון - הסכמים שנועדו להגביל את שינויי האקלים על ידי מעבר מדלקים מחצביים לאנרגיה ירוקה עד שנת 2100.

"הנתונים מדגישים ביתר דחיפות את הצורך לשפר ולהוציא לפועל את ההסכם שהושג בפריז בנושא שינויי האקלים ולזרז את המעבר לאנרגיה פחות מזהמת", אמר מזכיר ארגון המטאורולוגים הבינלאומי פטרי טאלס.

וזהו לא הנתון המסוכן היחיד שמתפרסם בימים אלו: השבוע סוכנות החלל האמריקנית דיווחה שכדור הארץ מתחמם בקצב שובר שיאים, וציינה שחודש יוני האחרון הוא החם ביותר שנמדד. מחצית השנה האחרונה, מתחילת שנת 2016, הייתה החמה ביותר שנמדדה מאז תחילת המדידות – 1880. הטמפרטורה היום היא גבוהה בממוצע ב–1.3 מעלות מהטמפרטורות בסוף המאה ה–19.