ג'סטין טרודו במצעד השנה
ג'סטין טרודו במצעד השנה | צילום:

הערב (חמישי) ישתתפו אלפים - לכל הפחות - במצעד הגאווה בירושלים. מי שלא יצעד איתם הוא ראש עיריית ירושלים ניר ברקת, שהצהיר כי לא ישתתף באירוע "כדי לא לפגוע ברגשות הציבור הדתי", אלא יסתפק בהנחת פרחים במקום בו נרצחה שירה בנקי ז"ל. חזרנו למצעדי גאווה שונים בעולם ובדקנו אילו פוליטיקאים בולטים השתתפו בהם - וברקת ישמח לשמוע כי ראשי ערים רבים וגם ראשי מדינות לא היססו להצטרף לצועדים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

המשתתף הבולט מכולם הוא כנראה ראש ממשלת קנדה ג'סטין טרודו, ידיד הקהילה הגאה ומנהיג המדינה המכהן הראשון בעולם שצעד במצעד גאווה - זה שנערך בטורונטו ביולי השנה. מנהל המצעד מתיו צ'נטלויס אמר על השתתפותו כי "זה לא רק שהוא כנראה הפוליטיקאי החי הסקסי ביותר שקיים, אלא שמעולם לא צעד ראש מדינה במצעד גאווה".

השתתפה במצעד בניו יורק. קלינטון
השתתפה במצעד בניו יורק. קלינטון | צילום:



מי שמתמודדת על הנהגת האומה האמריקנית, הילרי קלינטון, הפתיעה ביוני האחרון את המשתתפים במצעד הגאווה בניו יורק - מצעד שנערך אחרי פיגוע הטרור במועדון הקהילה הגאה באורלנדו. קלינטון הצטרפה לצועדים בכריסטופר סטרייט וגם לראש עיריית ניו יורק ביל דה בלסיו והמושל אנדרו קומו.

782240
צילום:

קלינטון לחצה את ידי הקהל המופתע, שהודה לה וזעק "הילרי, הילרי". למצעדים הקודמים, שלא נערכו בזמן מערכת בחירות, בני הזוג קלינטון לא הגיעו. מי שכן הגיעה הייתה בתם צ'לסי. ניו יורק היא העיר הראשונה שבה נערך מצעד גאווה עוד ב-1969.

למצעד הגאווה שנערך ביוני האחרון בקייב שבאוקראינה הגיעו 1,500 צועדים אמיצים, ביניהם גם שגרירת בריטניה במדינה, שצעדה מאחורי הגנה של 5,500 שוטרים. גם חברת הפרלמנט האירופי מגרמניה רבקה הארמס הצטרפה לאירוע במהלכו אמרה לסוכנות הידיעות רויטרס כי "צריך שוויון זכויות לכולם בחברה דמוקרטית, ההעדפות המיניות של אנשים לא יכולות להיות סיבה לשלילת זכויות".

המנהיג הגאה השני בהיסטוריה, אליו די רופו
המנהיג הגאה השני בהיסטוריה, אליו די רופו | צילום:

מי שכיהן כראש ממשלת בלגיה מ-2011 עד 2014, אליו די רופו, הוא מנהיג המדינה השני בהיסטוריה המודרנית שהוא הומוסקסואל גלוי. הוא אמנם לא צעד כראש ממשלה במצעד הגאווה במדינתו, אבל השתתף במספר אירועים של הקהילה הגאה.

ראש ממשלת איסלנד משנת 2009 עד 2013, יוהנה סיגורדרדוטיר, הייתה מנהיגת המדינה הראשונה מהקהילה הגאה. סיגורדרדוטיר נחשבת כפעילה בולטת בקהילה במדינתה, ונישואיה בשנת 2010 היו מהנישואים החד מיניים הראשונים במדינה.

גם האישה הראשונה של יפן בחוגגים (צילום: טוויטר)
גם האישה הראשונה של יפן בחוגגים | צילום: טוויטר

באפריל 2014 הגברת הראשונה של יפן, אקיאה אבה, השתתפה במצעד גאווה והסעירה את השמרנים ביפן.

גם ראש העיר הקודם של רומא, איגנסיו מרינו, שם לו למטרה ב-2013 "להפוך את הבירה לידידותית יתר לקהילה הגאה". במצעד הגאווה של 2014, הוא צעד בויה דל קורסו תחת דגלי הקהילה.

ראש עיריית ברלין לשעבר חוגג (צילום: רויטרס)
ראש עיריית ברלין לשעבר חוגג | צילום: רויטרס

קלאוס ווברייט, שהיה ראש עיריית ברלין עד 2014, הוא הומו מוצהר. "אני גאה, וזה ממש בסדר", אמר במסע הבחירות שלו לעירייה ועמד מאחורי דבריו גם באירועי הגאווה בעיר.

ראשת עיריית פריז אן הידלגו השתתפה בצעדה בפריז לזכר הנרצחים במועדון באורלנדו. וכמובן יש לציין גם את רון חולדאי, שמקפיד מדי שנה להשתתף באירועי מצעד הגאווה.