משבר הפליטים באירופה: מאות נוסעים בחמש רכבות של חברת "יורוסטאר" מצרפת לאנגליה עוכבו הלילה (רביעי) לאחר שדווח על מהגרים שחוסמים את הפסים ומנסים לעלות על הרכבת.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

שלוש מהרכבות שבו ללונדון ושתיים חזרו לנקודות המוצא שלהן. בחשבון הטוויטר של חברת הרכבות היא הודיעה כי הנסיעות יתעכבו "עד לסיום טיפול הרשויות במסיגי הגבול". המהגרים אותרו בתחנת קלאיי בצרפת, לפני התעלה המובילה לאנגליה. הרכבות נותרו במקומן עד שהם פונו מהתעלה ומהפסים.

בכלי תקשורת מקומיים דווח כי מסיגי הגבול היו מהגרים ופליטים שניסו להגיע לבריטניה דרך התעלה. עד כה ניסו אלפי בני אדם לחצות אותה.

פליטים ברחובות יוון (צילום: חדשות 2)
פליטים ברחובות יוון | צילום: חדשות 2

הנוסעים, שהורדו בתחנת קלאיי, לא הבינו את הסיבה לעצירה הפתאומית והביעו את כעסם. אחד מהם צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "ננטשנו על הרציף בקור ללא כל מידע. מה הפתרון עבור מאות אנשים בשעה ארבע לפנות בוקר באמצע שום מקום?".

בתוך כך נמשך זרם הפליטים לחופי יוון. אמש הגיעה לנמל פיראוס ספינה נוספת שעל סיפונה יותר מ-1,700 פליטים באחת הספינות שמספקת ממשלת יוון במטרה להקל על הלחץ שנוצר באיים שאליהם שקולטים מידי יום פליטים מעירק ומסוריה. ספינה נוספת שעליה אלפי פליטים צפויה לעגון היום בעיר היוונית.

זרם הפליטים האדיר גורם גם למשבר ביחסי בריטניה-גרמניה, והבוקר מדווח ה"טיימס" הלונדוני שיועצים של הקנצלרית אנגלה מרקל העבירו מסר לראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון שלפיו אם בריטניה לא תתרום למאמץ האירופי ותסכים לקבל כמות משמעותית יותר של פליטים, אז גרמניה לא תסייע לה במשא ומתן שהיא מנהלת עם האיחוד האירופי על חיזוק סמכויותיה.

אירופה במשבר. קמרון ומרקל (צילום: רויטרס)
עימות חזיתי, מרקל וקמרון | צילום: רויטרס

ברקע לעימות נמצאים הקולות שהולכים וגוברים בבריטניה לפרוש מהאיחוד האירופי בטענה כי העסקה שבמסגרתה הצטרפה בריטניה לא מספיק טובה. בסביבת קמרון מנסים להגיב לביקורת ואומרים כי בריטניה תישאר באיחוד, אבל רק אם תקבל תנאים יותר טובים ויותר כוח.

מנגד, קולות אחרים בבריטניה אומרים שאם כבר אנחנו בעיצומו של משבר פליטים, צריך להכריח את אירופה לעשות הערכה מחודשת של הסכמי "שנגן" שעסקו בגבולות הפתוחים. זאת, בעקבות ההתמודדות של בריטניה עם מאות אלפי מהגרים אירופים, בעיקר ממזרח אירופה.

כבר תקופה ארוכה שמנהיגי בריטניה וגרמניה נמצאים בעימות חזיתי בהכל הנוגע לדמותו של האיחוד ומקומה של בריטניה בו.