משבר הפליטים באירופה: עימותים אלימים נרשמים הערב (שני) בין המשטרה בהונגריה לבין מאות מהגרים שהגיעו לעיר הגבול רוז'קה והחלו לצעוד לעבר הבירה בודפשט - במטרה להמשיך משם למערב אירופה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מהדיווחים עולה כי קבוצה של מבקשי מקלט שלוו על ידי משטרת הונגריה ל"מחנה מעבר" הצליחו לחצות מחסום, הגיעו לכביש המהיר והחלו לצעוד נגד כיוון התנועה לעבר בירת הונגריה. השוטרים ריססו גז פלפל לעבר המהגרים, אך רבים הצליחו להמשיך בדרכם לבירה.

ממשיכים לנהור ליבשת (צילום: רויטרס)
מהגרים בכביש המוביל לבודפשט | צילום: רויטרס
משבר הפליטים: הונגריה נאבקת בהגירה (צילום: רויטרס)
עימותים בגבול ההונגרי | צילום: רויטרס

לאחר שבסוף השבוע האחרון אפשרה הונגריה לאלפי מבקשי מקלט לעזוב את שטחה ולחצות לאוסטריה, הודיעו הרשויות במדינה כי יגבירו את המאמצים למנוע כניסת מהגרים נוספים להונגריה ואף יפרסו כוחות ביטחון לאורך גבולות המדינה. בתוך כך הודיע שר ההגנה במדינה על התפטרותו לאחר כינוס של המועצה לביטחון לאומי שדנה במשבר.

אירופה במשבר. קמרון ומרקל (צילום: רויטרס)
אירופה במשבר. קמרון ומרקל | צילום: רויטרס

ראש ממשלת בריטניה דיוויד קמרון הודיע הערב כי ארצו תקלוט 20 אלף פליטים סורים עד לשנת 2020. דבריו של קמרון באים על רקע ביקורת שנשמעת באירופה בנוגע למעורבות הבריטית במשבר.

"העיכוב גרם למצב". ארכיון (צילום: רויטרס)
פליטים שהגיעו למינכן | צילום: רויטרס

בהצהרה שנשא בפני הפרלמנט הבריטי אמר קמרון כי כניסת פליטים לארצו "תמשיך להראות לעולם שבריטניה היא מדינה של חמלה יוצאת דופן". לדבריו, הפליטים הסורים יגיעו ממחנות פליטים בסוריה וממדינות שכנות.

מחאה נגד מדיניות הפליטים (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

תכנית המכסות: 160 אלף מבקשי מקלט

הנציבות האירופית שוקדת בימים אלה על פרטיה האחרונים של תכנית המכסות, שלפיה יפוזרו 160 אלף מבקשי מקלט שהגיעו ליוון (66,400), הונגריה (54,000) ואיטליה (39,600) בין מדינות האיחוד האירופי. התכנית שמובילות גרמניה וצרפת נתקלת בהתנגדות חריפה בקרב מדינות מזרח אירופה. פולין כבר הודיעה כי לא תסכים לקבל לשטחה יותר מ-2,000 פליטים, למרות שעל פי תכנית המכסות היא תאלץ לקלוט כ-12 אלף.

674899
צילום:

הנוסחה שעל פיה נקבע כמה מבקשי מקלט יפוזרו בכל מדינה לוקחת בחשבון את גודל המדינה, כוחה הכלכלי וההיסטוריה שלה בנושא פליטים על פי המפתח הבא: 40% על פי הכנסות המדינה, 40% על פי מספר התושבים במדינה, 10% על פי שיעור האבטלה במדינה ו-10% על פי מספר מבקשי המקלט שנקלטו בה לפני המשבר שהחל השנה.

674913
צילום:

על פי התכנית, מדינות שלא ירצו לקבל מבקשי מקלט לשטחן יוכלו להמיר כניסת פליטים בסיוע כלכלי, או במילים אחרות - יקנו את דרכן החוצה מהמחויבות. גרמניה כבר התחייבה לקבל לשטחה רבע מ-160 אלף מבקשי מקלט הכלולים בתכנית המכסות, אך מדובר בחלק קטן בלבד מכלל 800 אלף מבקשי המקלט שגרמניה מתכוונת לקלוט השנה.