ישראלים רבים השוהים בקונפגן הגיבו באדישות יחסית לדיווחים על מותה של אישה בת 31 מצריבת מדוזה מסוכנת בחוף באי התאילנדי. האישה נפגעה מצריבת מדוזה קובייתית, זן מסוכן וקטלני המכונה גם "צרעת הים". מדובר באחד הזנים הרעילים ביותר בעולם הגורם בדרך כלל למוות מהיר ומייסר.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

הדיווחים על התקרית הגיעו רק בשעות הבוקר לאחר שעשרות אלפים חגגו במסיבת "פול מון" באותו החוף בו נפגעה הצעירה. שלט שהוצב במקום מזהיר מהסכנה, אולם הרשויות לא נוקטות פעולות נוספות מעבר לכך.

הרשויות הציבו שלטי אזהרה על החוף (צילום: חדשות 2)
הרשויות הציבו שלטי אזהרה על החוף | צילום: חדשות 2

כמה ישראלים שנופשים באי סיפרו כי שמעו על התקרית ברשתות החברתיות באמצעות בני משפחה וחברים. רבים מהם אמרו שמדובר בהיסטריה מיותרת ושהמדוזות מגיעות לאזור בכל שנה בעונת הקיץ.

"חברים שתייגו אותנו הזהירו שלא להיכנס למים. זה קצת ביאס לנו את הטיול, אבל אין מה לעשות", סיפרה הודיה המטיילת באזור. "מעכשיו אשאר על היבשה ואהנה מהנוף". "מבאס שאי אפשר להיכנס לים, אבל עדיין מגניב. יש בריכות והאווירה טובה", אמר דוד דגן. "שלחתי הודעה למשפחה שהכל בסדר, וכשיגידו שאפשר להיכנס למים - ניכנס".

אילוסטרציה (צילום: רויטרס)
אילוסטרציה | צילום: רויטרס



"ההיסטריה סביב העניין מיותרת"

"הכל פה בסדר ואני רוצה להרגיע את כולם בארץ, אם אתה לא אלרגי למדוזות אין סכנה מיוחדת ואין צורך להיבהל" אומרת רוני, בעלת עסק בקופנגן. "אמרתי לישראלים שחוששים שאין מה לפחד. המדוזות נמצאות רק בצד המזרחי של האי. הן מגיעות לכאן בכל שנה מאוסטרליה בסביבות יולי-אוגוסט ועוזבות לאחר כחודש".

ענת שהרבני, בעלת הבית הישראלי בקופנגן סיפרה כי "הגיעו אלינו ישראלים לשאול על זה. הרגענו אותם ואמרנו להם שיש טיפול נגד המדוזות, ושהאישה שנהרגה ככל הנראה הייתה אלרגית ולא טיפלה כראוי בעקיצה".

"הישראלים מכירים את הנושא ומודעים, הם נזהרים לא להיכנס למים, אבל יחד עם זאת ההיסטריה שיוצרים סביב הנושא מיותרת. אין צורך לבטל חופשות, יש כאן בריכות ומסיבות בריכה ושמח".

קון חיאנאן, האישה שנהרגה בתקרית, נפגעה מצריבת המדוזה הקטלנית ביום שישי בסביבות שעה 20:15 (שעון מקומי) וכעבור כשעה ורבע כבר נקבע מותה בבית החולים. הרופאים הזהירו מפני שחייה לילית בחופי האזור.