פני הקרקע - מגוונים משחשבו המדענים (צילום: נאס"א)
פני הקרקע - מגוונים משחשבו המדענים | צילום: נאס"א

חודשיים אחרי שהתמונות הראשונות מכוכב הלכת היממו את העולם, מפרסמת סוכנות החלל האמריקנית תמונות חדשות מפלוטו: התמונות צולמו לפני כחודשיים על ידי הגשושית "ניו הורייזונס" - ואילו כעת מפרסת נאס"א את התמונות המרהיבות מהכוכב, המרוחק יותר מ-5 מיליון קילומטרים מכדור הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק  

המדענים שניתחו את התמונות מספרים כי פני הקרקע של פלוטו מגוונים הרבה יותר משחשבו - וכי ניתן להבחין בהרים רבים, גושי קרח ועמקים על פני השטח. "אם אמן כלשהו היה מצייר ככה את פלוטו כפי שנראה בתמונות הללו, הייתי חושב שהוא מגזים - אבל זה באמת מה שיש שם", השתאה אלן סטרן, אחד המדענים האחראים על הגשושית שנשלחה לכוכב הלכת.

מכתשים, גושי קרח - ודיונות (צילום: נאס"א)
מכתשים, גושי קרח - ודיונות | צילום: נאס"א

בתמונה אחת ניתן להבחין במכתשים, בגושי קרח וברכסים שאף נראים כמו דיונות - ערימות קרקע שנוצרו כתוצאה מרוחות. "אם אלו אכן דיונות, זה מטורף. זה בעצם אומר שהאטמוספירה של פלוטו דקה למדי או שהייתה עבה יותר בעבר", אמר וויליאם מקינון, גיאולוג מאוניברסיטת סנט לואיס.

הרים או גושי קרח ענקיים? (צילום: נאס"א)
הרים או גושי קרח ענקיים? | צילום: נאס"א

עוד נראים בתמונות שעל פני הכוכב מעין זרמי חנקן קפוא ומכתשים שנוצרו ככל הנראה עקב עצמים שהתנגשו בפני הקרקע של הכוכב. שכבת האטמוספירה המכסה את הכוכב מורכבת למעשה ממספר שכבות.

המדענים מעריכים כי ייתכן שההרים שנראים על גבי פלוטו, כוכב לכת שהטמפרטורה הממוצעת בו היא 220 מעלות מתחת לאפס, הם למעשה גושי קרח ענקיים.

הכוכב המרוחק הולך ונחשף (צילום: נאס"א)
הכוכב המרוחק הולך ונחשף | צילום: נאס"א



בנאס"א צפויים לשחרר בחודשים הקרובים תמונות נוספות של הכוכב שצילמה הגשושית. הליך פיתוח התמונות הוא ממושך ועלול לקחת כשנה.