הקריקטורה שפורסמה והוסרה (צילום: צילום מסך, חדשות)
הקריקטורה שפורסמה והוסרה | צילום: צילום מסך, חדשות

סערת האיור האנטישמי בניו יורק טיימס נמשכת: העיתון האמריקני הידוע פרסם ביום חמישי האחרון קריקטורה, שבה הוצג נשיא ארה"ב דונלד טראמפ כעיוור וראש ממשלת ישראל בנימין נתניהו ככלב נחייה העונד קולר עם מגן דוד. בעקבות הביקורות שספגו, אתמול (שבת) האיור הוסר והעיתון פרסם התנצלות. עם זאת, בנו של ראש הממשלה יאיר נתניהו לא נשאר חייב ותקף בטוויטר: "אתם עיתון אנטישמי!".

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

יאיר נתניהו הוסיף והאשים: "הניו יורק טיימס החביא במכוון את החדשות על השמדת מיליוני יהודים באירופה במלחמת העולם השנייה!". במהלך היום אף שיתף בנו של ראש הממשלה מספר ציוצים שתקפו את הקריקטורה, בהם גם דבריו של דונלד טראמפ ג'וניור - אחד מבניו של נשיא ארה"ב.

גם השר גלעד ארדן זעם על האיור: "הקריקטורה האנטישמית שפירסם הניו יורק טיימס מזעזעת ומזכירה את התעמולה הנאצית בתקופת השואה. מצופה מכל מי שבאמת נלחם בגזענות ובשנאת יהודים לדרוש מהעיתון להתנצל וגם לפטר את מי שאחראי לפרסום הקריקטורה בסגנון נאצי שפרסם העיתון".

בנו של רה"מ, יאיר נתניהו (ארכיון) (צילום: פלאש 90, חדשות)
יאיר נתניהו | צילום: פלאש 90, חדשות

האיור פורסם בצמוד לטור של העיתונאי תומס פרידמן בנוגע למדיניות ההגירה האמריקנית, ולאחר שעורר ביקורת רבה ברשת - הוסר מאתר האינטרנט של העיתון. באתר ה"ניו יורק טיימס" הקריקטורה כבר אינה מופיעה. בעקבות פנייתו של קונסול ישראל בארה"ב דני דיין ושל גורמים נוספים - הניו יורק טיימס פרסם בתגובה הבהרה שאמורה להופיע במהדורת העיתון ביום שני. "התמונה כללה סממנים אנטישמיים, היא הייתה מעליבה וזו הייתה טעות בשיקול הדעת", נכתב בהבהרה מטעם העיתון. "זה הופיע בעיתון ונמחק".

הקריקטורה נוצרה במקור על ידי המאייר הפורטוגלי "אנטוניו" מהעיתון אקספרסו. האיור ספג ביקורת ברשת וכונה על ידי אחד מהגולשים "תגובה מזעזעת של אנטישמיות מודרנית". בציוץ נוסף נטען ש"בוודאי שאף מוסלמי לא היה מוצג כך". גם העובדה שטראמפ הוצג כחובש כיפה זכתה לגינוי ברשת.

הקונסול דיין הביע בפני בכירי העיתון את מורת רוחו על הדברים, הבהיר שמדובר בקריקטורה אנטישמית ואמר שהימצאותה בין דפי עיתון מרכזי מהווה עליית מדרגה בביטויים האנטישמיים ההולכים ומתעצמים ברחבי ארה"ב. בשיחות סגורות הבכירים התנצלו על הדברים ונטען כי פרסום האיור היה ללא ידיעתם.

בתקרית אחרת שעליה התנצלו בעיתון נכתב כי מוצאו של ישו הוא פלסטיני. בהתנצלות שהתפרסמה מטעם העיתון נכתב: "טעות עריכה הובילה לשגיאה שכתבנו בנוגע למקום הולדתו של ישו. הוא נולד כיהודי, בבית לחם באזור ומאוחר יותר אותו אזור נודע כפלסטין".