שיגור טיל בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
שיגור טיל בצ.קוריאה, ארכיון | צילום: רויטרס

המתיחות בין צפון קוריאה לארה"ב הולכת וגוברת, קים משדר עסקים כרגיל: צפון קוריאה ביצעה אמש (שישי) ניסוי נוסף בשיגור טיל בליסטי, מצפון לבירה פיונגיאנג - זאת כחלק מסדרה של ניסויים דומים שביצעה לאחרונה, ושכל אחד מהם מעורר אי נחת ברחבי העולם.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

בצבא ארה"ב דיווחו כי זיהו את השיגור הבליסטי מצפון קוריאה, ולדבריהם - הטיל לא עזב את אדמת המדינה ולא היווה איום על ארה"ב. גורמים רשמיים בדרום קוריאה דיווחו כי הניסוי נכשל והטיל התפוצץ שניות ספורות לאחר השיגור.

יש מי שמעריך כי בסיאול מיהרו לדווח כי הניסוי שערכה פיונגיאנג נכשל, בניסיון למתן את רוחות הקרב של ארצות הברית ובת בריתה האזורית סין. שכנתה של צפון קוריאה חוששת מעימות צבאי שבמסגרתו היה תהיה זו שתשלם את המחיר הכבד ביותר.

שני המנהיגים יפגשו? (צילום: רויטרס)
"עימות הוא אפשרי". טראמפ וקים | צילום: רויטרס

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, לא נותר שקט לאחר ביצוע הניסוי וצייץ בעמוד הטוויטר שלו: "צפון קוריאה הפגינה חוסר כבוד כלפי סין והנשיא המוערך שלה בכך ששיגרה היום, גם אם בחוסר הצלחה, טיל בליסטי נוסף. גרוע!".

"האיום על סיאול וטוקיו ממשי"

המדינה המסוגרת בעולם אמנם ביצעה שלל ניסויים בליסטיים בחודשים האחרונים, אך ניסוי זה מגיע בשיאה של מתיחות בין פיונגיאנג לוושינגטון שהלכה וגברה בתקופה האחרונה. מזכיר מזכיר המדינה האמריקני, רקס טילרסון, קרא אמש לאו"ם לממש את "מלוא הסנקציות האפשריות" על המדינה, ולצמצם את היחסים הדיפלומטיים עם פיונגיאנג.

"עם כל שיגור וניסוי טילים, צפון קוריאה דוחפת את צפון-מזרח אסיה ואת העולם כולו לעבר חוסר יציבות וקונפליקטים נרחבים", אמר טילרסון. "האיום שהיא תתקוף בסיאול או טוקיו הוא ממשי", הדגיש.

פוטר. טילרסון (צילום: רויטרס, חדשות)
"להטיל סנקציות". מזכיר המדינה טילרסון | צילום: רויטרס, חדשות

שר החוץ הסיני הזהיר את המועצה מפני פעולה צבאית אפשרית במדינה המבודדת. "שימוש בכוח לא פותר מחלוקות ורק מוביל לאסונות גדולים יותר", אמר. לדבריו, הצבת סוללת ההגנה האמריקנית בדרום קוריאה פוגעת בביטחונה של סין ופוגעת באמון בין הצדדים בסוגיה הצפון-קוריאנית.

מוקדם יותר אמש, אמר הנשיא טראמפ בריאיון עם סוכנות הידיעות רויטרס, כי אין לזלזל באפשרות של עימות צבאי עם צפון קוריאה. לדבריו, "ייתכן ונמצא את עצמנו בעימות גדול, גדול מאוד". עם זאת, הוסיף כי הוא מעדיף למצוא דרך לפרוק את המדינה מנשקה הגרעיני בדרכי שלום: "נשמח לפתור דברים בצורה דיפלומטית, אך זה מאוד מסובך".