הבסיס הסורי שהופצץ בתחילת החודש (צילום: מתוך הטלוויזיה הרוסית)
הבסיס שהופצץ | צילום: מתוך הטלוויזיה הרוסית

שעות אחרי התקיפה האמריקנית בבסיס אל-שריעת בחומס שבסוריה שממנו המריאו המטוסים שביצעו את הטבח הכימי באידליב, טוענת האחרונה כי מלבד תשעה מטוסים שהושמדו ושישה חיילים שנהרגו - נפלו קורבן תשעה אזרחים, בהם ארבעה ילדים, לאש שיצרו 59 טילי הטומהוק ששיגרו מטוסי הקרב של ארצות הברית. בינתיים, בקהילה הבינלאומית מברכים על המהלך שהוביל טראמפ.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

דובר ראש ממשלת בריטניה תרזה מיי מסר בשמה כי הממשלה הבריטית "תומכת באופן מלא" בפעולה הצבאית האמריקנית בסוריה ואף כינה אותה "תגובה הולמת למתקפת הנשק הכימי הברברית" של אסד. שר ההגנה הבריטי מייקל פלון אמר כי עמיתיו בארצות הברית עדכנו אותו טרם המתקפה.

הבסיס הסורי שהופצץ (צילום: מתוך הטלוויזיה הרוסית)
הבסיס שהופצץ בסוריה | צילום: מתוך הטלוויזיה הרוסית
איך הגיבה סוריה להצעה? (צילום: חדשות)
"חייב ללכת". אסד | צילום: חדשות
"הציוצים האלה לא גזעניים", טראמפ (צילום: רויטרס, חדשות)
"צעד פרופורציונלי". טראמפ | צילום: רויטרס, חדשות
אנגלה מרקל (צילום: רויטרס, חדשות)
באירופה מברכים. מרקל | צילום: רויטרס, חדשות

טורקיה, המתנגדת נחרצות להישארותו של הרודן הסורי בשאר אסד בשלטון ונחשבת לתומכת נלהבת של ארגוני האופוזיציה, בירכה על תקיפת הבסיס הסורי. סגן ראש הממשלה הטורקי נומן קורטולמוס אמר כי התקיפה היא "פעולה חיובית" וכי "הממשל הסורי צריך להיענש" בזירה הבינלאומית. "אני מקווה שהפעולה האמריקנית תתרום להשגת שלום; יש להאיץ את תהליך הדחת אסד מהשלטון - גם בכוח, אם זה מה שיידרש".

לדברים הללו היה שותף גם שר החוץ הטורקי מבלוט קבוסולו. "אם הוא (בשאר אסד) לא רוצה להתפטר, אם לא תהיה ממשלת מעבר ואם הוא ימשיך לבצע פשעי מלחמה - יש לנקוט את כל הצעדים ההכרחיים כדי להביא לכך". גם ערב הסעודית הודיעה כי היא תומכת בצעד וכינתה אותו "החלטה אמיצה".

מוקדם יותר היום הצטרפה גם ישראל למברכים. "הנשיא טראמפ שלח היום מסר חזק וברור שלפיו השימוש בנשק כימי והפצתו הם דברים בלתי נסבלים", אמר ראש הממשלה בנימין נתניהו. "ישראל מקווה שהמסר הזה יהדהד לא רק בדמשק, אלא גם בטהרן ובפיונגיאנג".

"תומכת באופן מלא". מיי (צילום: רויטרס)
"תומכת באופן מלא". מיי | צילום: רויטרס
המקום שהותקף בסוריה על ידי ארה"ב (צילום: רויטרס)
אזור התקיפה, מבט מהאוויר | צילום: רויטרס

באירופה, קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל ונשיא צרפת פרנסואה הולנד, מסרו הצהרה משותפת שלפיה "הנשיא אסד לבדו, שעושה שימוש חוזר בנשק כימי ומבצע פשעים נגד בני עמו, נושא באחריות להתפתחויות האחרונות". שני המנהיגים הוסיפו כי מדינותיהם יעבדו עם שאר החברות באו"ם במאמץ "לגרום לאסד לקחת אחריות על מעשיו הנפשעים".

בסין הסתפקו בתגובה מאופקת יותר וקראו לצדדים להגיע ל"פתרון בדרכי שלום" כדי "למנוע הידרדרות" בכל הקשור למתרחש בסוריה, ובאוסטרליה כינו את המתקפה האמריקנית "צעד פרופורציונאלי".

התקיפה האמריקנית באפריל אשתקד (צילום: רויטרס, חדשות)
התקיפה האמריקנית | צילום: רויטרס, חדשות
מתקפה בסוריה (צילום: רויטרס)
הטבח הכימי באידליב | צילום: רויטרס

בינתיים, ברוסיה גינו את המתקפה ואמרו כי היא עלולה לגרום ל"נזק משמעותי ליחסים" עם ארצות הברית וכן "לסכן את המאבק בטרור".

אירן, בת-בריתו המרכזית של אסד, "גינתה בחריפות את המתקפה ההרסנית והמסוכנת" של הבסיס - כך דווח בסוכנות הידיעות האירנית INSA. "תצעדים כאלה יחזקו את הטרור בסוריה", אמר דובר שר החוץ האירני בהראם קאסמי, "ויסבכו את המצב בסוריה ובאזור כולו".