"למגר את המיעוט האנטישמי" (צילום: רויטרס)
"למגר את המיעוט האנטישמי" | צילום: רויטרס

יו"ר האופוזיציה יצחק הרצוג הגיב הבוקר (שבת) על אמירותיו של בכיר מפלגת הלייבור הבריטית קן ליווינגסטון, וכינה אותן "אנטישמיות, אומללות ובזויות". הוא הוסיף כי "בפעם האחרונה שמישהו שינע יהודים ממקום למקום זה היה למחנות ריכוז". הרצוג קרא לראש המפלגה ג'רמי קורבין "למגר את המיעוט האנטישמי ולהגיע לביקור ב'יד ושם' כדי ללמוד את העובדות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במכתב חריף שנשלח להנהגת מפלגת הלייבור הבריטית כתב הרצוג כמה הוא מזועזע מאמירותיהם של ליווינגסטון ושאה. בעמוד הפייסבוק שלו הוא הוסיף כי "היטלר לא היה תומך הציונות". לדבריו, "רבים במפלגת הלייבור הם ידידים אמיתיים של ישראל ולוחמים באנטישמיות, אבל מספיק מיעוט קולני ודוחה כמו ליווינגסטון ושאה, כדי להמשיך לטפח את שנאת ישראל והאנטישמיות. זו סכנה שצריך לפעול נגדה בכל הכלים החינוכיים, הפוליטיים והמשפטיים. אלה הן הערוגות מהן צומחת תנועת ה-BDS המתועבת, ומהן היא ניזונה".

ליווינגסטון לא נסוג מאמירותיו על היטלר (צילום: רויטרס, ויקיפדיה)
חבר המפלגה שב וטען: "היטלר היה ציוני" | צילום: רויטרס, ויקיפדיה

אתמול ניסה קורבין, שנמצא בימים האחרונים תחת מתקפה ציבורית לאחר שבכירים ממפלגתו נתפסו בהתבטאויות בעייתיות כלפי היהודים וישראל, לצאת מהמשבר התדמיתי. הוא הציג תכנית למאבק באנטישמיות ובגזענות בתוך מפלגתו, במסגרתה יוצג קוד פנימי למאבק בתופעות אלו. התכנית הוצגה יממה לאחר שלווינגסטון, שטען כי "היטלר היה ציוני", הושעה מתפקידו.

"אבהיר לראשונה כי הלייבור לא תסכים לכל צורה של גזענות, כולל אנטישמיות, בין חבריה", אמר קורבין אתמול. התכנית תוגש להצבעה בוועדה המבצעת, בה ליווינגסטון היה חבר, במהלך חודש מאי. כמו כן מתכנן קורבין, שמפלגתו ספגה ביקורת רבה על אמירות קיצוניות, לחקור את המניע לאמירות של ליווינגסטון ושל חברת הפרלמנט נאז שאה, שתמכה בהעברת היהודים לארצות הברית והושעתה.

הושעתה. נאז שאה (צילום: Sky News)
הושעתה. נאז שאה | צילום: Sky News

"תוך חודשיים יוגש דוח, לאחר התייעצות עם הקהילה היהודית ומיעוטים אחרים, כדי לקבוע את העקרונות והקווים המנחים", הוסיף מנהיג הלייבור. "אנחנו מפלגה שמתנגדת לגזענות ביסודה, ויש לנו היסטוריה מפוארת של מאבק בגזענות. פעלתי נגד הנושא כל ימיי, והקהילה היהודית היא חלק מהמפלגה ומהחיים הפוליטיים בבריטניה כבר יותר ממאה שנים".

מנהיג המפלגה ציין כי ידאג לכך ש"המפלגה תהיה בית חם לחברים מכל הקהילות. אני פעלתי ואמשיך לפעול נגד התופעה". קודם לכן קרא ליווינגסטון להחזיר אותו לשורת המפלגה וטען כי "זו האמת גם אם לא נעים לשמוע אותה". מלבד האמירה השנויה במחלוקת על היטלר והציונות, ליווינגסטון הביע גם תמיכה בדבריה של חברת הפרלמנט ממפלגתו, נאז שאה, שטענה כי יש להעביר את ישראל לארצות הברית.

"השמעתי את האמירות הללו כבר לפני 30 שנה, המפלגה צריכה להחזיר אותי לתפקיד", הוסיף. לדבריו, "יש חברי פרלמנט שמיהרו לגנות אותי כי הם לא מכירים את העובדות - לא מלמדים אותן בבית ספר ישראליים ויהודיים".