זעם ואיומים ברשת לקראת מצעד הגאווה בנתניה (צילום: רויטרס, חדשות)
המאבק בחוקים נגד להט"ב נמשלך | צילום: רויטרס, חדשות

המאבק של ממשל אובמה בחקיקה נגד להט"ב נמשך: משרד המשפטים האמריקני מתכוון להביא לביטול החוק שאישר בחודש מארס האחרון מושל צפון קרוליינה פט מקרורי, שמפלה טרנסג'נדרים במבנים ממשלתיים. לפי החוק, הם יחויבו להשתמש בתאי שירותים בהתאם למגדר הרשום בתעודת הזהות שלהם, ללא קשר לשלב בו נמצא התהליך לשינוי מין שעברו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

במשרד המשפטים מובילים מהלך שיכריח את בית המשפט בצפון קרוליינה לקבוע כי ההחלטה מפרה את חוק זכויות האזרח שאושר ב-1964. מנגד טען מקרורי כי "מדובר בטענות חסרות בסיס ובהתערבות מופרזת של השלטון המרכזי".

אישור החוק, כל עוד יישאר בתוקף, הופך את צפון קרוליינה למדינה הראשונה בארצות הברית בה מאושרת החלטה מפלה ברוח זו במבני ציבור ובבתי ספר. משרד האוצר האמריקני מצדו איים כי אם ההחלטה לא תיגנז, הממשל ישמור לעצמו את הזכות לקצץ בתקציבים שמועברים למדינה.

כאשר בוחנים את עמדתו של הציבור האמריקני, מסתמן כי אין הסכמה בשאלה השנויה במחלוקת. סקר שערכה סוכנות הידיעות רויטרס מצא כי 44% מסכימים שיש לוודא כי השימוש בתאי שירותים נעשה בהתאם למינו הביולוגי של האדם. מנגד עומדים 39% מהנשאלים שמאמינים כי זכות הבחירה בעניין זה צריכה להיות חופשית.

הבית הלבן מואר בצבעי הגאווה - תחת אובמה (צילום: רויטרס)
בבית הלבן תומכים בזכויות הקהילה | צילום: רויטרס

מחלוקת בלתי פוסקת: 100 החלטות נגד להט"ב מתחילת 2016

המאבק המחריף בצפון קרוליינה מצטרף לשורה של צעדים פוליטיים בכמה ממדינות ארצות הברית שפוגעים בזכויות הקהילה הגאה. בסך הכל, טענו ב-ACLU אושרו קרוב ל-100 החלטות, תקנות וחוקים שונים ברוח זו. בין היתר, בלטה החקיקה בטנסי ובצפון קרוליינה, שהובילה לסערה פוליטית פנימית.

בחודש אפריל אישר המושל הרפובליקני של טנסי ביל האסלם חוק המתיר למטפלים בטרפיה לסרב לספק שירות לבני ובנות קהילת הלהט"ב במדינה. בהצהרה לתקשורת טען האסלם כי דאג למה שהגדיר כחשש של מטפלים אנשים אשר "מסכנים" את שלומם. לכן, הוא טען, לאנשי המקצוע שמורה הזכות להכריע במי יטפלו: "השינוי הזה לא מכוון נגד קבוצה מסוימת, אמונה או מערכת ערכים. אני מאמין שזה לגיטימי לאפשר לבעלי מקצוע לקבוע למי ייתנו שירות. יתרה מזו, אם יזכו לשירות מאנשי מקצוע אחרים שרוצים בכך, הטיפול בכל אדם יהיה טוב יותר".

לעומת זאת, ארגונים התומכים בזכויות הקהילה התייצבו נגד האסלם. הדי ווינברג מהאיגוד האמריקני לחירויות אזרחיות (ACLU) תקפה את המהלך: "מדובר במתן אור ירוק להפיכת האמונה הדתית לכלי שמכשיר השפלת בני אדם", טענה. "החוק המתיר לאנשי מקצוע לאיים כי יסרבו לתת את שירותם לאנשים על סמך אמונתם, יכול להוביל לתוצאות הרסניות".

מוקדם יותר השנה חתם מושל מיסיסיפי על צו המאפשר לבעלי עסקים לא לספק שירות לבני קהילת הלהט"ב מבלי שהמעשה ייחשב לעבירה על החוק. במדינת ג'ורג'יה, שגם בה מכהן מושל רפובליקני, עבר חוק המאפשר למעסיקים לדחות מועמדים על רקע נטייה מינית. כמו במיסיסיפי, התירה החקיקה החדשה שלא לספק שירותים על רקע השתייכות לקהילת הלהט"ב. ההחלטה, טען המושל, התקבלה "לאור המאבק על דמותה של המדינה".