מרימים ידיים - ולא כדי להצביע: פרלמנטים ובתי נבחרים ברחבי העולם הם לא המקום לחפש בו חמלה ועדינות - כך לימדה אותנו ההיסטוריה, ולמעשה - התופעה הזו מתרחשת גם בימינו במדינות רבות. גם בפרלמנט הישראלי, בכנסת, התנהלות הנבחרים שלנו נראית כקרקס - אלא שבמקרה שלנו, לפחות בינתיים - האלימות היא אלימות מילולית.

לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

פרלמנטים רבים בעולם, לעומת זאת, הפכו כבר מזמן לזירות התגוששות של ממש. הפרלמנט של דרום אפריקה הפך רק השבוע לזירת אגרוף - זאת לאחר שמפלגת האופוזיציה, אנשי מפלגת החירות הכלכלית, ניסו למנוע מהנשיא ג'ייקוב זומה לשאת נאום על רפורמות כלכליות. חברי הפרלמנט צעקו - וכשהגיעו אנשי האבטחה - הם החלו לשיר במטרה להפריע ולשלוח אגרופים לעברו.

בשני בתי פרלמנט אחרים, באוקראינה ובטאיוואן, מכות הפכו לכמעט עניין שבשגרה. אנשי הימין הקיצוני האוקראיני לא ממתינים להצעות אי אמון או פרוצדורות כדי להתנגד או לפנות נואם מהדוכן, פשוט כי אגרופים ובעיטות יעילים יותר. בטאיוואן, דיון על תקציב יכול להפוך במהירות לתגרה - על כל סעיף וסעיף.

 סכסוך הדמים הגיע גם לפרלמנט

בטורקיה - דם רב נשפך סביב הסכסוך של העם הכורדי עם הטורקים ועקב כך, מזהיר הממשל מפעילותה המסוכנת של המחתרת הכורדית ה-PKK ברחבי המדינה. אלא שלפני שבועיים, העימות הזה הגיע גם לפרלמנט - שם,  בדיון על הסרת החסינות של חברי המפלגה הכורדית, העוינות בין חברי הפרלמנט הובילה למכות של ממש.

למה לנהל דיון כשאפשר ללכת מכות? (צילום: רויטרס)
למה לנהל דיון כשאפשר ללכת מכות? | צילום: רויטרס

מקרה נוסף של אלימות במוסד שאמור לשמש דוגמה ומופת לציבור אירע גם בקוריאה הדרומית, לפני 7 שנים. חברי פרלמנט בסיאול תועדו אז מנסים למנוע מיו"ר הפרלמנט להגיש הצעה לרפורמות בשוק התקשורת - אלא שבמקום לתקשר זה עם זה ולפתור את המחלוקות, הם בחרו באגרופים.

ב-2007, האלימות הגיעה גם לפרלמנט בבוליביה שבדרום אמריקה. חברי פרלמנט, ביוזמתו של הנשיא מוראלס,  ניסו לחוקק מהלכים חוקתיים על מנת לבלום את השחיתות במדינה. ארבעה חברי אופוזיציה שידעו כי ימצאו את עצמם מול בית המשפט בעקבות היוזמה החדשה ניסו לבלום את אישורה בכוח. הרבה כוח.