גורמים בבריטניה: זו מערכה מתמשכת (צילום: רויטרס, חדשות)
חצי מיליון בריטים: בעד משאל חוזר | צילום: רויטרס, חדשות

יומיים לאחר משאל העם הדרמטי בבריטניה, במחנה התומכים בהישארות באיחוד האירופי לא מוותרים: יותר ממיליון אזרחים בריטים חתמו עד כה (שבת) על עצומה מיוחדת הקוראת לערוך משאל עם חוזר בשאלת ההיפרדות מהאיחוד.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק 

יוזמי העצומה שנפתחה באתר האינטרנט של הפרלמנט הבריטי קראו לקיים משאל עם נוסף בשאלת התנתקותה של בריטניה מהאיחוד האירופי. החותמים על העצומה, שנפתחה כבר אתמול, טענו כי יש להעביר החלטות מסוג זה ברוב מוחלט של יותר מ-60% מהקולות, זאת בניגוד לתוצאות משאל העם שנערך אתמול. תנאי נוסף של יוזמי העצומה הוא שהרוב הזה יתבסס על שיעור הצבעה של 75% לפחות - בעוד שרק 72% מהאזרחים מימשו את זכות ההצבעה שלהם עם סגירת הקלפיות ביום חמישי בלילה.

כבר אמש חתמו צירפו 200 אלף בריטים את חתימתם לעצומה. מאז, צברה היוזמה תאוצה והמספרים עדיין מאמירים. כלי התקשורת בבריטניה אף דיווחו כי בשלב מסויים קרס אתר הפרלמנט הבריטי המאחסן את עמוד העצומה בשל ריבוי כניסות.

בריטניה נערכת ליציאה מהאיחוד (צילום: רויטרס)
התומכים בהישארות מסעירים את הרשת | צילום: רויטרס

מיפוי המצביעים מצביע על כך שעיקר התמיכה מגיע מלונדון - אזור בו היה רוב גדול לתומכים בהישארות באיחוד. גם בכמה ריכוזים נוספים בדרום בריטניה נרשם שיעור משמעותי יחסית של חותמים על העצומה. יחד עם זאת, באזורים אחרים, התמיכה בדרישה הזו של המחנה המפסיד הייתה פחות משמעותית, כמו בתוצאות האמת.

"משאל חוזר בהתאם לדרישות"

מומחים בבריטניה טוענים כי משאל עם חוזר אינה נחשבת כאפשרות מעשית בשלב זה. יחד עם זאת, ישנם אלו הסבורים כי מהלך מסוג זה עשוי להתממש אם חלקים נרחבים בציבור הבריטי יידרשו ממקבלי החלטות לעשות כן. כמו כן, העצומה תחייב את הפרלמנט הבריטי לדון בעניינה, אך לא את הממשלה הבריטית עצמה.

בעצומה אחרת עליה חתמו כמעט 100 אלף בני אדם, קוראת לראש עיריית לונדון סאדיק חאן, להכריז עליה כבירה עצמאית ולהצטרף לאיחוד האירופי. "לונדון היא עיר בינלאומית ואנו רוצים להישאר בלב אירופי", נטען.

מה יקרה לממלכה אחרי העזיבה? (צילום: רויטרס)
ארכיון | צילום: רויטרס

בתוך כך, על רקע הסערה בממלכה וחוסר הוודאות הכלכלית השוררת כעת במדינה, סוכנות דירוג האשראי "מודי'ס" הורידה את הדירוג של בריטניה מ"יציב" ל"שלילי". בסוכנות הסבירו כי הצעד נבע בעיקר מצפי להמשך המגמה הזו בעתיד הקרוב, וכן בשל התחזיות לצמיחה הנמוכה שצפויה בשל המהלך.