כמו בריטים רבים , גם מלכת בריטניה שאלה בארוחת ערב השבוע: "תנו לי שלוש סיבות טובות שבגללן בריטניה צריכה להשאר באיחוד האירופי" - כך מדווחת התקשורת בממלכה, שעדיין לא בטוחה אם המלכה תומכת או מתנגדת במשאל העם שייערך מחר (חמישי). כל צד מציג את הטיעונים שלו סביב שלוש סוגיות מרכזיות - הכלכלה, ההגירה והביטחון.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק

בסוגיית הביטחון המצביעים שמבקשים לעזוב את האיחוד טוענים שאי אפשר לסמוך על האמינות והסודיות של כל מדינות האיחוד האירופי: הם מדגישים הבדלי אינטרסים בין בריטניה למדינות שחברות באיחוד, או כאלו שאולי יהיו חברות. בריטניה, הם טוענים, כבר חברה בברית נאט"ו והיא בת ברית של מדינות חבר העמים הבריטי - ולכן היא לא צריכה את מגבלות האיחוד בתוך הצבא המלכותי הבריטי

התומכים בחברות באיחוד מצביעים בנושא הביטחון, כמו בנושאים אחרים, על היתרון שבריטניה מסיגה בעקבות חבילת התמריצים שנועדה להשאיר את בריטניה החזקה באיחוד. הגורמים המבקשים להישאר מצביעים על שיתוף הפעולה של מדינות האיחוד למשל במודיעין בבלימת חוליות טרור, הם טוענים שהקולות שקוראים להיפרד מהאיחוד לא מבינים שהאויב כבר לא יושב בברלין.

המלכה אליזבת' שוברת שיאים (צילום: רויטרס)
בעד מי היא? | צילום: רויטרס

פינג פונג על שולחן ארוחת הערב של מלכת בריטניה

בנושא ההגירה מי שמבקש להיפרד מאירופה טוען שעם השלמת המהלך, בריטניה תיפרד מהמדיניות של האיחוד שמכתיבה לבריטים מדיניות קליטת מהגרים ופליטים. אבל מה שמניע יותר את המצביעים הם המהגרים ממדינות מזרח אירופה שחברות באיחוד - מהגרים שמגיעים ומתחרים עם הבריטים על המשרות באי, עם דרישות שכר נמוכות בהרבה.

המלכה לא אומרת בפירוש למי היא מצביעה: הביוגרף שלה טוען שהשאלה בארוחת הערב עשויה להתפרש כאילו היא מבקשת לעזוב את האיחוד, אבל על פי ההודעה הרשמית של באקינגהאם המלכה פשוט שאלה ולא הביעה דעה.

שורת המלצות להפחתת האנטישמיות בממלכה (צילום: רויטרס)
הממלכה במחלוקת | צילום: רויטרס

הכלכלה היא הנושא המרכזי בשאלה על האיחוד - האם לבריטים יהיה טוב יותר מחוץ או בפנים לאיחוד האירופי, ככל שמועד משאל העם התקרב האיומים הפכו חמורים יותר ויותר - ולעיתונים רבים בבריטניה, השאלה מזכירה את שייקספיר עם ה"להיות או לא להיות" של המלט. "אין דרך בחזרה", אמר ראש הממשלה דייוויד קמרון."יציאה תוביל את בריטניה למיתון נוראי" - כך אומרים בקמפיין שרוצה להשאר באיחוד. רוב הכלכלנים, בעלי החברות וראשי המערכות הכלכליות מסכימים עם קמרון ומבקשים שבריטניה תשאיר אותם באיחוד.

הבריטים שמבקשים לעזוב חוזרים ואומרים שמשלם המיסים הבריטי לא יצטרך לשלם מיליארדי לירות שטרלינג למען פרוייקטים במדינות אחרות - כסף שבורח מהכלכלה הבריטית, הם מצביעים על המגבלות והסרבול שהאיחוד מציב בעולם העסקי. "המלכה אוהבת לעורר שיחות ערות וסביב השולחן, שאלות כאלה הופכות למשחק פינג פונג של טיעונים", אמר מקור בארמון לדיילי טלגראף