בכיר הקהילה היהודית נרצח בצרפת (צילום: רויטרס)
האבטחה סביב בתי הכנסת תוגברה | צילום: רויטרס

האלימות נגד יהודי צרפת גואה, למרות הבטחות הממשלה והמשטרה: דוח חדש שפורסם השבוע במדינה חושף כי בכל יום מדווחות לפחות שלוש תקריות אנטישמיות מאז הפיגוע בהיפר-כשר בחודש ינואר. הארגון שאסף את הממצאים המדאיגים טוען כי התמונה עגומה עוד יותר, מכיוון שהיהודים המתגוררים בצרפת "מדווחים פחות ופחות" על פשעי השנאה נגדם.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

ארגון BNVCA - הלשכה הלאומית למאבק באנטישמיות - מצביע על חוסר אמון בין יהודי צרפת למשטרה. "אם התוקפים נעצרים, הם משוחררים שוב וממשיכים לתקוף", טענה מנהלת הארגון דניאל פרה.

"אם הם כן הולכים לכלא, הם נהפכים שם לאסלאמיים קיצוניים. אנחנו לא יודעים מה לעשות. הקהילה לא יודעת אם להישאר או לעשות עלייה לישראל", הוסיפה פרה. על פי הנתונים, כעשדרת אלפים יהודי צרפת צפויים לעלות במהלך שנת 2015, לעומת 6,500 בלבד בשנה הקודמת.

מאז הפיגוע בהיפר כשר, הו נרצחו ארבעה יהודים על ידי המחבל אמדי קוליבאלי שחוסל בפריצת המשטרה, נרשמו 22 תלונות על אלימות פיזית כלפי יהודים - אך בארגון מעריכים כי הנתון האמיתי גבוה בהרבה. עוד דווחו 72 תקריות אנטישמיות ברשת וכ-60 מקרים של אלימות מילולית ואיומים. לאחר הפיגוע תגברה המשטרה הצרפתית את האבטחה סביב מוסדות יהודיים על מנת למנוע מתקפות טרור נוספות.

הפריצה ל"היפר כשר" לחילוץ בני הערובה (צילום: BFMTV)
פריצת המשטרה להיפר כשר | צילום: BFMTV

צעיר יהודי הותקף ברחוב וראייתו נפגעה: "היהודים מפחדים להתפלל"

מהדוח עולה כי מימדי האנטישמיות בחודשים האחרונים חמורים יותר מאלו שנרשמו בתקופה המקבילה ב-2014. "האווירה הכללית בצרפת מאוד מדאיגה, וזה מועצם בקהילה היהודית", הוסיף מייסד הארגון סילבן זמודה. לדבריו, חלק מהתושבים "לא מעוניינים יותר לקחת חלק בפעילות חברתית, הם מפחדים להתפלל למרות האבטחה של החיילים סביב בתי הכנסת. רוב המתקפות כיום הם נגד צעירים או יהודים שמטיילים לבד - הקיצוניים לא יכולים יותר לתקוף את מרכזי הקהילה".

לפני כשבועיים הותקף צעיר חובש כיפה על ידי ארבעה אלמונים, שהיכו אותו ושברו את מכשיר הטלפון הנייד שלו בלב אזור יהודי בצפון-מזרח פריז. בארגון ציינו כי הוא איבד 30% מיכולת הראייה באחת העיניים בעקבות המתקפה.

ג'יל קלוורול מונה לפני חודשים ספורים לראש המערך שנלחם באנטישמיות - Dilcra - על ידי ראש הממשלה מנואל וואל. לדבריו, המתקפה בינואר "הדגישה את חומרת המצב והראתה לנו שאנחנו חייבים להתקדם". קלוורול אישר את נתוני הארגון, ואמר כי שיעורים יועברו בבתי הספר על מנת להיאבק בגזענות ובאנטישמיות. "זה איום לא רק על צרפת, אלא סכנה בקנה מידה בינלאומי".