ארבעה ניצולים אותרו, ארכיון (צילום: רויטרס)
פאניקה גדולה. נפאל, היום | צילום: רויטרס

נחתנו קצת לפני השעה 9:30 בבוקר (ראשון), ואת פנינו קיבלה רעידת אדמה נוספת. הספקנו לרדת מהמטוס, צעדנו לכיוון היציאה מהטרמינל ואז התחילה פאניקה גדולה. מאות אנשים התחילו לרוץ מתוך המבנה לכיוון היציאות, כשהמטרה היא להגיע כמה שיותר מהר לשטח הפתוח.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק 

עשרות אלפים נותרו ללא קורת גג (צילום: דפנה אטינג)
רעש חזק במיוחד | צילום: דפנה אטינג

לכולם היה ברור שמדובר ברעש אדמה חזק במיוחד. אחרי שהאדמה הפסיקה לרעוד, עשינו את דרכנו לכיוון שגרירות ישראל. כבר בכניסה הבחנו במחנה האוהלים הענק שפתחו בחצר המקום שהפך לעיר מקלט לישראלים: כ-200 בני אדם שוהים שם עכשיו וביניהם גם אבות לתינוקות שנולדו במסגרת הליכי פונדקאות במדינה.

מראות של הרס וחורבן (צילום: דפנה אטינג)
יותר מ-2,200 הרוגים | צילום: דפנה אטינג

המשימה המרכזית עכשיו של צוות השגרירות היא ניהול רשימות הישראלים שיצרו קשר ואלו שנחשבים עדיין מנותקי קשר. כל המידע הזה מועבר למשרד החוץ - שם מוצלב המידע עם מידע נוסף שזורם מהמשפחות ומישראלים אחרים שכבר יצרו קשר עם בני משפחותיהם.

מה מוביל את חמאס לשנות עמדות? (צילום: חדשות 2)
שליח חדשות 2, אוהד חמו | צילום: חדשות 2

מניין ההרוגים באסון בנפאל כבר חצה את ה-2,260 בני אדם, ותושבי הבירה קטמנדו עובדים ללא הפסקה, לעיתים בידיים חשופות, בניסיון להגיע לניצולים או לגופות בין ההריסות. רעש האדמה הנוסף שהורגש הבוקר בבירה רק העלה את החשש לחייהם של עוד תושבים רבים.

מבצע חילוץ בנפאל (צילום: רויטרס)
מאמצי החילוץ נמשכים | צילום: רויטרס

בערים מרוחקות מהבירה המצב חמור אף יותר - על פי הדיווחים, בחלקן אפילו לא החלו מאמצי החילוץ, והחשש לחייהם של התושבים שם רק הולך וגובר. תושבים רבים נותרו ללא קורת גג, העוני והייאוש הופכים לקשים יותר כשמסביב הכל קורס.