"מתקשות לזהות הולכי רגל כהי עור" (צילום: החדשות)
"מתקשות לזהות הולכי רגל כהי עור" | צילום: החדשות

מכוניות אוטונומיות נוהגות בגזענות? מחקר חדש שפורסם היום (רביעי) בגיאורגיה קובע: מכוניות ללא נהג עלולות לפגוע בהולכי רגל כהי עור בסבירות גבוהה יותר מאשר בהירי עור. הסיבה - רכבים מסוג זה מתוכנתים כך שיכולתם לזהות אדם בעל גוון עור בהיר טובה יותר.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות

במסגרת הניסוי שנערך במכון הטכנולוגי בגיאורגיה, בדקו החוקרים את מידת הדיוק שבה מסוגלים כלי רכב אוטונומיים לזהות הולכי רגל מקבוצות דמוגרפיות שונות שנמצאים בקרבתם. לצורך כך, השתמשו במאגר ענק של דמויות מצוירות בעלות גווני עור שונים: מבהיר מאוד ועד כהה מאוד שאותם הציבו בקרבת הרכבים. לאחר מכן החוקרים ניתחו את התדירות שבה הרכבים האוטונומיים הצליחו להבחין בדמויות בעלות העור הבהיר שהוצבו מול, לעומת התדירות שבה זיהו את הדמויות כהות העור.

תוצאות המחקר מפתיעות ומדאיגות כאחת. מתברר שיכולתם של הרכבים האוטומטיים לזהות דמויות כהות עור נמוכה בכ-5% ביחס ליכולתם לזהות דמויות עם עור בהיר יותר. הבדלים אלה נשמרו גם לאחר שהחוקרים ניסו לשלוט במשתנים מסוימים במחקר, כמו תאורה או שדה ראייה מוגבל.

"תובנות חשובות"

"המסקנה העיקרית של המחקר היא שמערכות ראייה ואיתור אובייקטים כמו אלה שנעשה בהן שימוש בניסוי שלנו - צריכות להיבדק בצורה רחבה ויסודית יותר", אמר ג'יימי מורגנשטרן, חבר בצוות המחקר בגיאורגיה.

על אף שמדובר במחקר שנערך פעם אחת בלבד ולא בדק את כל סוגי המודלים והמערכות שמותקנות ברכבים האוטונומיים שקיימים כיום בשוק - תוצאותיו חשובות ובעלות ערך. הסיבה העיקרית לכך היא שיצרני הרכב כמעט ולא חושפים בפני הציבור את תוצאות הניסויים והבדיקות שהם עורכים לרכבים האוטונומיים.

"בעולם אידיאלי, החוקרים היו עורכים את הניסויים שלהם בתנאים מציאותיים יותר ותוך שימוש במודלים מעודכנים, אך כיוון שיצרני הרכב שומרים את כל אלה לעצמם - מחקר שכזה מציג תובנות חשובות ומצביע על סיכונים ממשיים שיש לקחת בחשבון", אמרה קייט קרופורד, מנהלת במכון מחקר בארה"ב שלא לקחה חלק בניסוי.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו