קים וטראמפ בועידה (צילום: רויטרס, חדשות)
המפגש בין המנהיגים אתמול | צילום: רויטרס, חדשות

יום אחרי שמפגש הפסגה בין נשיא ארה"ב טראמפ למנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און, הסתיים במפתיע וללא תוצאות, מתחילים לצוץ ההסברים לכישלון. קוריאה טענה שהציעה לסגור חלק ממתחם הגרעין בתמורה להסרה חלקית של הסנקציות. מנגד, בארה"ב האשימו וטענו שקוריאה הגיעה עם בקשה להסרה מוחלטת של הסנקציות.

כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות 

בכיר במחלקת המדינה האמריקנית הסביר כי צפון קוריאה הציעה לסגור חלק ממתחם הגרעין שלה בתמורה להסרה מוחלטת של הסנקציות האמריקניות, מלבד הסנקציות הנוגעות לתוכניות נשק השמדת ההמונים שלהם.

"הדילמה שעמדה בפנינו היא שבצפון קוריאה בשלב זה, לא מוכנים להקפיא לחלוטין את כל תכניות הגרעין שלהם", טען הבכיר. "אז לתת מיליארדי דולרים בהקלת הסנקציות בעצם יעמיד אותנו בפוזיציה שבה אנו מסבסדים את מפעל הגרעין של צפון קוריאה".

"הצעד הזה יוביל לעוד סנקציות", פומפאו (צילום: AP‎, חדשות)
מזכיר המדינה האמריקני, מייק פומפאו | צילום: AP‎, חדשות

נושא נוסף עליו לא הצליחו שני המנהיגים להגיע להסכמות הוא - סגירת מתחם הגרעין ביונג-ביון. "זה מתחם משמעותי של מתקנים, וחשוב מאוד להיות ברורים מאוד לגביו. הצפון קוריאניים התקשו לתת לנו הגדרה ברורה של העתיד של המקום", כך לפי אותו בכיר אמריקני.

עם זאת, שר החוץ הצפון קוראני, רי יונג, אמר לעיתונות שהם דווקא דרשו הסרה חלקית בלבד של הסנקציות, הסרה של הסנקציות שמקשות על חיי האזרחים, לא הסנקציות הצבאיות".

גם טראמפ אמר דברים דומים לתקשורת אחרי שהמפגש נקטע: "הכול היה סביב הסנקציות. הם פחות או יותר רצו הסרה מלאה שלהן, ואנחנו לא יכולנו להרשות זאת". בראיון אחר אמר נשיא ארה"ב: "הם לא מוכנים לסגור לחלוטין את מפעל הגרעין שלהם, ואני מבין את זה לחלוטין. הם בנו אותו במשך הרבה זמן, וזה לא אומר שהעולם צריך להיות שמח".

עם זאת לא כולם הביעו פסימיות מוחלטת: נשיא דרום קוריאה מון ג'י אין אמר כי המדינה תסייע לצדדים בכל מה שיידרש על מנת שיגיעו להסכמות: "אני מאמין שמה שקרה הוא עוד צעד בתהליך שיוביל להסכמות ברמה גבוה יותר", אמר אין. 

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו