טראמפ. משתלח (צילום: רויטרס, חדשות)
טראמפ בנאומו בישראל | צילום: רויטרס, חדשות

כיצד מתקבלות ההחלטות שישנו את גורל העולם? בסוכנות הידיעות AP דווח היום (שבת) כי בתקופה האחרונה, ובעיקר בעקבות התפטרות חלק מצוותו של דונלד טראמפ, הנשיא מתייעץ בעיקר עם אדם אחד - עם עצמו. בדיווח נרחב על ההתרחשויות בבית הלבן נטען כי סגנונו של הנשיא מכונה "מאולתר" ו"טיסת סולו", בעוד צוותו כמעט ואינו שותף להחלטות משמעותיות.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

כך למשל נטען בדיווח כי החלטתו של דונלד טראמפ להיפגש עם מנהיג צפון קוריאה, קים ג'ונג און, היוותה הפתעה עבור חלק מעובדי הבית הלבן. לדבריהם, הנשיא הגדיר את עצמו כ"יועץ הכי טוב של עצמו". במהלך הקמפיין לנשיאות גם אמר טראמפ: "אני מדבר עם עצמי, מספר 1, כי יש לי שכל טוב מאוד ואמרתי הרבה דברים".

לאחרונה החריף טראמפ את הטון בפני מקורבים שאינם עובדים בבית הלבן, ואמר - כך על פי הדיווח שנסמך על שני מקורות בסביבת הנשיא - שהוא רוצה להסתמך פחות על יועציו והוא מאמין ש"הם נותנים עצות גרועות לעיתים קרובות. לכן אני מתכוון לפעול לפי האינסטינקטים שלי". הנשיא טראמפ מייחס את הישגיו בבחירות לנשיאות ארה"ב לאותן תחושות בטן ואינסטינקטים פוליטיים.

"מנסים לגרום לנשיא להיראות רע" (צילום: רויטרס, חדשות)
דוברת הבית הלבן דחתה את הטענות | צילום: רויטרס, חדשות

"שומע דעות ממגוון רב של אנשים"

דוברת הבית הלבן, שרה האקבי-סנדרס, דחתה את הטענה לפיה ההחלטה על הפגישה עם קים הייתה פזיזה: "זה חלק מקמפיין שלם שמתנהל כבר יותר משנה". עם זאת, יועצת הבית הלבן קליאן קונווי אמרה שטראמפ שומע דעות ממגוון רב של אנשים אך "הוא יודע שזה היה השם שלו על פתק ההצבעה והוא שולט בתזמון, בתוכן ובטון".

גם בנושא המכסים על ייבוא המתכות הפתיע טראמפ את חלק מאנשי צוותו, אך בסביבתו טענו כי מדובר במימוש הבטחת בחירות ישנה. לפי הדיווחים, גם היועצים שאמורים לדון עם טראמפ בנוגע למדיניות ארוכת טווח נאלצים לנחש פעמים רבות את כוונותיו.

אמש כתב טראמפ בחשבון הטוויטר שלו כי "העסקה נמצאת בתהליכים ואם תושלם היא תיהיה טובה מאוד עבור העולם". הוא הוסיף כי עדיין לא נקבע זמן ומקום לפגישה בינו לבין קים, על אף שנותרו כחודשיים בלבד עד לתאריך שנקבע כיעד. דוברת הבית הלבן הבהירה כי הפגישה תתקים רק אם פיונגיאנג תגבה את הבטחותיה במעשים.

נחיתת טראמפ בסינגפור (צילום: רויטרס, חדשות)
ייפגשו? קים וטראמפ | צילום: רויטרס, חדשות

הדיווח על מפגש פסגה היסטורי בין נשיא ארה"ב דונלד טראמפ לשליט צפון קוריאה, קים ג'ונג און, הכה אתמול את מדינות העולם בתדהמה נוכח העובדה שמדובר בפגישה חסרת תקדים, ובאירוע שצפוי להתרחש אחרי שנה של "דם רע" שזרם בין השניים. עם זאת, בארה"ב מנסים לצנן את האירוע ואומרים כי יידרשו עוד מספר שבועות על מנת לארגן את הפגישה שצפויה להתקיים בחודש מאי: דוברת הבית הלבן ציינה כי ארה"ב מעוניינת לראות "צעדים משמעותיים" מצד קוריאה הצפונית לפני הפגישה.

רוסיה, שהיחסים בינה לבין ארה"ב עלו על שרטון לאחרונה על רקע כתבי האישום שהוגשו נגד אזרחיה באשמת מעורבות בבחירות לנשיאות, בירכה על המהלך. שר החוץ הרוסי סרגי לברוב כינה אותה "צעד בכיוון הנכון", ורמז בכך שהוא תומך במהלך.

סין הביעה שמחה על הפגישה הצפויה ואמרה כי מדובר ב"סימנים חיוביים" מצד ארה"ב. סין נחשבת למדינה המקורבת ביותר לצפון קוריאה, שכן הכלכלה של המדינה המסוגרת מסתמכת עליה, ועל כן לסין יש מנופי לחץ משמעותיים על פיונגיאנג. גם בדרום קוריאה, שמנהיגה הליברלי מון ג'יאה-אין נבחר לראשות המדינה על בסיס המצע התומך בהידברות עם השכנה מצפון, בירכו על הצעד ואמרו כי הוא מבטא "תקווה והקלה" עבור אזרחיה.