שיגור בצפון קוריאה, ארכיון (צילום: רויטרס)
הטילים נחתו מול חופי יפן | צילום: רויטרס
רוחות מלחמה: מנהיג צפון קוריאה קים ג'ונג און השגיח הלילה (שני) על ניסוי בליסטי במסגרתו שוגרו ארבעה טילים שנחתו בים צפונית ליפן. בתקשורת המקומית בצפון קוריאה אישרו את החשדות, הירי בוצע כנקמה וכמסר של איום המכוון לוושינגטון, לאחר שצבא ארצות הברית קיים תרגילים משותפים עם דרום קוריאה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

המהלך הכעיס מאוד את דרום קוריאה, המאוימת המיידית מכל פעולה תוקפנית של צפון קוריאה, ויפן שהטילים נחתו צפונית לחופיה. המדינות רואות בשיגור יותר מ"נקמה" או "ניסוי" אלא הכנה למלחמה של ממש באזור.

היחידה שביצעה את הירי היא היחידה האמונה על "תקיפת בסיסים של הכוחות התוקפניים של צבא ארצות הברית האיפרליאליסטי ביפן", כך על פי סוכנות הידיעות הצפון קוריאנית הרשמית. "בלבם של החיילים יש תשוקה בוערת לנקום ללא רחם במחרחרי המלחמה שביצעו תרגילי מלחמה משותפים", דיווחה סוכנות הידיעות.

מוכן להתפרק מנשק גרעיני? קים (צילום: רויטרס)
הנחה לשמור על כוננות, קים ג'ונג און | צילום: רויטרס

"קים הנחה את היחידה לשמור על כוננות גבוהה, כפי שנדרש מהמצב העגום בו מלחמה יכולה לפרוץ בכל רגע", דיווחה הסוכנות הרשמית של צפון קוריאה. "עליהם להיות מוכנים לנוע, לתפוס עמדות ולתקוף כדי שיוכלו להשמיד את האויב".

בדרום קוריאה מעריכים כי הטילים ששיגרה צפון קוריאה לא היו טילים בין-יבשתיים, היכולים להגיע לארצות הברית. הטילים טסו למרחק של 1,000 קילומטר בגובה של 260 קילומטר. ביפן דיווחו כי חלק מהטילים נחתו כ-300 קילומטר צפונית לחוף הצפון-מערבי של המדינה.

בעקבות השיגור ארצות הברית ויפן דרשו כינוס של וועדת הביטחון של האו"ם בו ידונו בניסוי האחרון. צפון קוריאה איימה שתנקוט ב"צעדי נקם חריפים" לאחר שדרום קוריאה וארה"ב החלו את האימונים המשולבים השנתיים שלהם שנועדו לבחון מוכנות הגנתית כנגד אפשרות של מתקפה מצפון.

השיגור בוצע בעת שראש ממשלת יפן שינזו אבה נמצא בביקור רשמי בארצות הברית. אבה ונשיא ארצות הברית דונלד טראמפ שוחחו על חשיבות הברית בין המדינות ויחד השנים גינו את הירי מצד צפון קוראיה שאיים על הביטחון האיזורי. בהמשך שוחח טראמפ בטלפון עם נשיא דרום קוריאה המכהן האוון גו-האן ודן עמו בתגובות אפשריות לירי.

זמן קצר אחר כך דווח כי ארצות הברית החלה לפרוש את מערכת ה- THAAD "הגנה מרחבית בגובה רב", מערכת הגנה נגד טילים, בדרום קוריאה.

"המערכת מוצבת במטרה להוות תגובה לניסויים הבלתי פוסקים שעורכת צפון קוריאה בשיגור טילים בליסטיים וגרעיניים", נאמר בהצהרה של פיקוד האוקיינוס השקט של צבא ארצות הברית.

"הפרובוקציות הבלתי פוסקות מצד צפון קוריאה, בהן ירי הטילים לעבר חופי יפן רק מאשרות את ההחלטה שקיבלנו להציב את המערכת בדרום קוריאה בשנה שעברה", מסר אדמירל הארי האריס.