אחרי שהשיח הפוליטי השתלט על טקסי הפרסים בהוליווד, שכללו נאומים טעונים וביקורתיים מאוד נגד הנשיא טראמפ, גם הפסקות הפרסומות במהלך משחק הסופרבול לפנות בוקר (שני) הציגו שלל אמירות פוליטיות שלא הותירו את הצופים אדישים. בזמן ששחקני הניו אינגלנד פטריוטס והאטלנטה פלקונס זינקו זה על זה בגמר ליגת הפוטבול, בהפסקות, הופגזו הצופים בבית במסרים בעד מהגרים, רב-תרבותיות ושכר הוגן לנשים.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

חברת "באדווייזר", שהציגה גרסה בדיונית לסיפור ההגירה של אחד ממייסדי הבירה המפורסמת, סיפקה עקיצה נוקבת לשנאת המהגרים שעורר טראמפ כבר במהלך המרוץ לנשיאות. הפרסומת מגוללת את מסעו לאמריקה של אדולפוס בוש בשנת 1857, החל מירכתי הספינה בנמל בגרמניה ועד לקריאות הגנאי שקיבל מהאוכלוסייה המקומית בארה"ב שצעקה לעברו: "אתה לא רצוי פה". לימים התברר שהמהגר הוא ממייסדי אחת הבירות הנפוצות והאהובות בארה"ב.

פרסומת נוספת שבלטה במסרה לקבלת השונה הייתה של חברת "קוקה קולה", שהציגה גרסה מחודשת ובמספר שפות לאחד השירים הלאומיים המוכרים ביותר - "אמריקה היפה". אמנם הפרסומת לא הייתה מקורית והציגה מחדש פרסומת ששודרה במהלך הסופרבול לפני שלוש שנים, אך היא פרטה על הנימים של הרבה אמריקנים שמתקשים לעכל בימים אלה את מדיניות ההגירה החדשה של הממשל הנכנס.

מי שחוללה את הסערה הגדולה ביותר הייתה חברת חומרי הבניין מפנסילבניה "לאמבר 84", שהציגה לראשונה בסופרבול. הפרסומת, שקשה להישאר אדישים אליה, מציגה את מסען של אמא ובת מקסיקניות שעושות את דרכן לארצות הברית בניסיון למצוא עתיד טוב יותר. הפרסומת הייתה כל כך בעייתית שהחלק השני שלה כלל לא שודר מסיבה אחת פשוטה - יש בה חומה.

ענקית הרכב Audi התייחסה לסוגייה נוספת שמככבת באחרונה בשיח הציבורי בארצות הברית והיא השוואת תנאי השכר בין גברים ונשים. כמו במרבית מדינות העולם, גם המעצמה החזקה בעולם סובלת מפערי שכר גדולים בין המינים, ובה כל אישה מרוויחה 77% ממשכורתו של מקבילה הזכרי.

ברגע האחרון החליט Airbnb, אתר שכירת הדירות לטווח קצר, להציג אף הוא אמירה ברורה בעד רב-תרבותיות וקבלת האחר. הפרסומת, שמוצגת ללא מוזיקה, מציגה פרצופים מתרבויות שונות, בליווי הכיתוב: "אנחנו מאמינים שלא משנה מי אתה, מאיפה אתה, את מי אתה אוהב או למי אתה מתפלל - כולנו שייכים. העולם יפה יותר ככל שמקבלים יותר", ובסופה הוצג ההאשטאג #WeAccept (כולנו שייכים).