הזהיר. הנשיא אובמה וטראמפ בנובמבר (צילום: רויטרס)
אובמה וטראמפ בפגישת חפיפה | צילום: רויטרס

בעוד ברק אובמה נערך לקראת סיום תפקידו, הנשיא האמריקני הראשון שאי פעם צילם סלפי הורה לצוות המעבר שלו לשדרג את מערך הטכנולוגיה בבית הלבן לקראת יורשו. מחשבים חדשים נרכשו ורשת אינטרנט מהירה יותר הותקנה. אלא שנדמה כי הנשיא המיועד דונלד טראמפ אינו מתכוון להיעזר בטכנולוגיה החדישה שהשאיר לו הנשיא היוצא.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

למרות השליטה הבלתי מוגבלת שלו בטוויטר, טראמפ דווקא נוטה לכיוון אמצעי ישן ובסיסי הרבה יותר לוודא את האבטחה על מסרים רגישים - שליחים. "זה מאוד חשוב, אם יש לך משהו מאוד חשוב לומר, תכתוב את זה ותוודא שזה יועבר באמצעות שליח", השיב טראמפ לאחר שהתבקש להתייחס לטענות על הפריצה הרוסית למחשבי המפלגה הדמוקרטית במהלך הבחירות לנשיאות.

הנשיא היוצא והנכנס. מי טוב יותר לישראל? (צילום: רויטרס)
נשיא חובב טכנולוגיה יוחלף בטכנופוב? | צילום: רויטרס



"השיטה המיושנת עדיפה משום שאף מחשב אינו מוגן", הוסיף. טראמפ, שאינו שולח מיילים ולא גולש ברשת, אמר מספר ימים קודם לכן כי מחשבים "הפכו את החיים למאוד מורכבים". הרתיעה של טראמפ מטכנולוגיה מתקדמת עומדת בניגוד מוחלט לנשיא אותו הוא צפוי להחליף ב-20 בינואר. אובמה, שהיה בסך הכל בן 47 כשנכנס לבית הלבן, נושא עימו מכשירי בלאקברי מעוצבים, מתכתב במיילים עם קבוצה מצומצמת של חברים ועוזרים ומקבל חלק מסקירות המודיעין שלו דרך אייפד.

לעומתו, טראמפ בן ה-70, בקושי משתמש במחשב ומעדיף לקרוא את החדשות שלו מתוך ערימות העיתונים, מגזינים וכתבות מודפסות המונחות על שולחנו כדרך קבע. הוא ביקר את התנהגות שאר המועמדים לנשיאות שמסתמכים באופן כמעט בלעדי על נתונים וטכנולוגיה, בעוד הוא מעדיף לקבל החלטות בין היתר בהתאם לתגובות הקהל בעצרות בהן הופיע.