המבחן של אירן: אזרחי הרפובליקה האיסלמית החלו לפקוד הבוקר (שישי) את הקלפיות עם פתיחת הבחירות לפרלמנט במדינה. במסגרת הבחירות, יבחרו עשרות מיליוני אירנים את הנציגים לשני גופים פוליטיים מרכזיים: המג'לס - הפרלמנט האירני שכולל 290 מושבים, ו"מועצת המומחים" - הגוף האחראי לעבודה ולפיקוח טכני על המנהיג העליון של אירן, האייתוללה עלי חמינאי.
לעדכונים נוספים ולשליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
הבחירות לפרלמנט, הראשונות מאז חתמה אירן על הסכם הגרעין עם המעצמות, מהוות מבחן לעם האירני ולעומד בראשו, הנשיא חסן רוחאני, שנבחר ב-2013 והוביל להפשרת היחסים עם המערב. רוחאני יעמוד בעצמו לבחירה שוב רק בשנה הבאה, אך להלך הרוח בפרלמנט - עלולה להיות השפעה מכרעת על עתידו בתפקיד.
בתוך המג'לס, יש כיום רוב שמרני שהביע בעבר חשש מהתקרבות אירן ל"מערב המושחת". רוב העם האירני עדיין לא מרגיש בחיי היום יום את ההקלה הכלכלית שהגיעה בעקבות הסרת הסנקציות הבינלאומיות.
"הבחירות הן סמל לעצמאות הפוליטית של ארצנו", אמר הבוקר רוחאני. "על ידי הצבעה, העם מחליט את עתידה של ארצנו". גם חמינאי הפציר באזרחים להגיע להצביע, בעוד הוא בעצמו תועד מטיל את קולו בקלפי. "אני מציע לאזרחים להצביע מוקדם, עליהם לבחור את מועמדיהם בחוכמה", אמר חמינאי. "נתוני הצבעה גדולים יאכזבו את אויבינו".
בחירת מועצת המומחים תוביל בסופו של דבר לבחירת יורשו של חמינאי, שעל פי דיווחים שונים, חולה בסרטן. לשינוי מסוים בגוף הזה, תהיה השפעה על דרכה של אירן.
"אלו הבחירות החשובות ביותר שנערכות באירן בשני העשורים האחרונים מלבד הבחירות לנשיאות", אמר טריטה פארסי, נשיא המועצה האמריקאית הלאומית בנושאי אירן, ארגון הדוגל בשיפור הקשרים בין ארה"ב ואירן לוושינגטון פוסט. "זה בעצם משאל עם לרוחאני - ואם הוא יקבל פרלמנט פחות שמרני הוא יהיה יכול לקדם עוד רפורמות".