הקור העז שפוקד את איווה לא מרתיע את הפעילים הפוליטיים במדינה שפותחת בכל ארבע שנים את מסע הבחירות לנשיאות ארצות הברית. בהצבעת האמת הראשונה שתתקיים היום (שני), דונלד טראמפ מתכוון את הפער שלו הוא זוכה בסקרים בקרב חברי המפלגה הדמוקרטית. מנגד, הילרי קלינטון, הדמוקרטית, נאלצת להדוף האשמות על שימוש לא אחראי במסמכים מסווגים. "מעולם לא שלחתי או קיבלתי דואר אלקטרוני שמוגדר כמסווג", אמרה לכתבים, "אני מתייחסת למידע מסווג ברצינות רבה".

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

למרות שהיא זוכה לתמיכת הניו יורק טיימס, שקובע כי בהיסטוריה המודרנית לא היה מועמד מוכשר כמוה, קלינטון מביאה לאיווה את כל התותחים: את הבעל ביל, שהכריז כי "היא מחוללת השינויים הכי גדולה שזכיתי להכיר - כל דבר שהיא נגעה בו השתפר"; ואת הבת צ'לסי, שגדלה בבית הלבן והכריזה: "קשה לי לחשוב על סבתא טובה יותר או נשיאה טובה יותר לילדים שלי מאשר אמא שלי", ואפילו את גבי גיפורדס, חברת הקונגרס שנורתה בראשה והביעה תמיכה בקלינטון. "קשה לי לדבר, אבל בינואר הבא ארצה לומר את שתי המילים הבאות: 'גבירתי הנשיאה'".

ברני סנדרס המקשיש, שנושף בעורפה של קלינטון, שומר על קמפיין צנוע - ולפי שעה גם יעיל. "מה דעתכם שנוציא את הפרשנים מטומטמים בליל הבחירות?", הציע לקהל המשולהב.

המפסידים כבר מסתכלים קדימה (צילום: רויטרס)
סאנדרס וקרוז. שואים למקום הראשון | צילום: רויטרס

מנגד, טד קרוז הרפובליקני, שמפגר אחרי טראמפ, מנסה לסגור את הפער. "אין לי כוונה להעליב את דונלד טראמפ, לא אגרר להתקפות אישיות - לא משנה מה הוא אומר", הסביר לכתבים, "אני מחבב את דונלד ואמשיך לשבח אותו על כך שהוא נועז ואסרטיבי".

שלושה מיליון אזרחים חיים באיווה שבמערב התיכון של ארצות הברית, ושני שליש מהם רשומים כמצביעים - אך למרות שהם מהווים פחות מאחוז של האוכלוסייה האמריקנית, הבחירה שלהם מרכזת תשומת לב עולמית. ההצבעה לא נערכת בשיטת הפריימריז כי אם בשיטה המכונה "קאוקוס", הדומה יותר לדמוקרטיה אתונאית עתיקה, שבה המועמדים מנסים לשכנע ישירות את המצביעים שיצביעו עבורם. ארבעה נשיאים שזכו בבחירות המקדימות באיווה הגיעו לבית הלבן: הנשיא קרטר, הנשיא בוש האב, הנשיא בוש הבן וגם הנשיא הנוכחי ברק אובמה. כל השאר - לא.