האזור המאוכלס והצפוף ביותר בארה"ב משותק: סופת השלגים "ג'ונו" מכה בשעות האחרונות בצפון מזרח ארה"ב. החזאים מזהירים כי מדובר בסופה "בקנה מידה היסטורי", גם לתושבי צפון ארה"ב המורגלים בחורפים מושלגים וקרים.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

מצב חירום הוכרז בחמש מדינות - ניו יורק, קונטיקט, מסצ'וסטס, ניו ג'רזי ורוד איילנד - ובשירות המטאורולוגי האמריקני מזהירים כי הסופה "מסכנת חיים". השלג עשוי להצטבר בחלק מהאזורים עד לגובה של מטר בתוך זמן קצר, במקביל לרוחות עזות עם משבים במהירות של עד 120 קמ"ש.

סופה בארה"ב (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

מושלי מדינות לאורך החוף הצפון-מזרחי קראו לתושבים להצטייד מבעוד מועד ואכן המונים התנפלו על המרכולים ורוקנו את המדפים. הרשויות מפצירות בתושבים להסתגר בבתיהם במהלך הסופה, אבל לא מתכוונות להסתמך רק על צייתנותם וכבישים רבים ייסגרו לתנועה.

התחבורה הציבורית מושבתת, תנועת רכב פרטי נאסרה

בארה"ב חוששים מקריסת קווי מתח גבוה, מה שיכול להוביל לעלטה של אזורים שלמים בצפון מזרח המדינה. מושל מדינת מסצ'וסטס הזהיר כי מאות אלפי בני אדם עלולים למצוא את עצמם ללא אספקת זרם במשך מספר ימים, והוא אסר על תנועת רכבים פרטיים החל מחצות (07:00 בבוקר שעון ישראל). בבוסטון, העיר הגדולה במסצ'וסטס, הופסקה לחלוטין תנועת התחבורה הציבורית ודובר שדה התעופה בעיר אמר כי סביר להניח שכל הטיסות במקום יבוטלו. זו תהיה הפעם הראשונה מזה 25 שנה שבה שדה התעופה בבוסטון נסגר.

סופה "היסטורית" (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

בניו יורק אמר ראש העיר ביל דה-בלאסיו: "זאת ככל הנראה תהיה אחת מסופות השלגים הגדולות בהיסטוריה של ניו יורק. זו סופה שתכה בעוצמה רבה ובמהירות רבה ואסור שניתפס לא מוכנים". מערך התחבורה הציבורית של העיר הושבת לחלוטין, כולל הרכבת התחתית העמוסה. גשרים, מנהרות וכבישים ראשיים נסגרו לתנועת רכב פרטי, ושוטרי העיר ערוכים לאכוף את הנחיות העירייה.

7,000 טיסות בוטלו

כוחות החירום העמידו בכוננות מאות אלפי טונות של מלח שיסייע בהפשרת השלג ובפתיחת צירי התנועה לאחר שהסופה הקשה תחלוף ובעיר ניו יורק הוצבו 1,800 מפלסות שלג. בשל מזג האוויר הקיצוני נדחתה עצרת האו"ם שתתכנס בניו יורק ליום רביעי. בשעה 19:00 (שעון ישראל) ינאם בפני העצרת נשיא המדינה ראובן ריבלין.

סופה בארה"ב (צילום: רויטרס)
צילום: רויטרס

באזור נמצאים כמה מנמלי התעופה העמוסים ביותר בעולם, ואת השיבושים בטיסות בעקבות הסופה מרגישים בלא פחות מחמש יבשות. שיבושים קשים מורגשים בנמלי התעופה של ניו יורק, פילדלפיה, בוסטון וניוארק. עד כה בוטלו לפחות 7,000 טיסות שאמורות היו להתקיים בזמן הסופה ומספר הביטולים עלול אף לגדול.

אל-על הודיעה על דחיית הטיסות שהיו אמורות להמריא הלילה (שלישי) לניו יורק ולניוארק, והן ימריאו רק היום בצהריים, כך שהמטוסים ינחתו בארה"ב לאחר ששיא הסופה יעבור. גם הטיסה בחזרה לנתב"ג, מניוארק, תתאחר ביותר משש שעות בעקבות תנאי מזג האוויר. חברת התעופה דלתא ביטלה את הטיסה היומית שלה מנמל התעופה קנדי בניו יורק לישראל, והנוסעים הועברו לטיסות חלופיות. חברת התעופה הגדולה בעולם, "יונייטד איירליינס" הודיעה על ביטול כל הטיסות שלה בניו יורק, בוסטון ופילדלפיה.