מעוניין ביכולות של חיזבאללה. סלימאן (צילום: רויטרס)
מעוניין ביכולות של חיזבאללה. סלימאן | צילום: רויטרס

הנשיא הלבנוני מישל סלימאן קורא היום לאיחוד שורות עם ארגון חיזבאללה בעקבות שיגור המל"ט לעבר ישראל השבוע."שיגור הכלי אל שטחי האויב הישראלי מדגים שוב את הדחיפות באישור תוכנית הגנה לאומית שתעשה שימוש גם ביכולות תנועת ההתנגדות להגנת לבנון", כך צוטט היום סלימאן.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

בכך, למעשה, קרא סלימאן לבטל את ההפרדה בין הצבא הלבנוני לארגון הטרור חיזבאללה, שנחשב מצויד ומתקדם יותר, בין היתר בזכות סיוע אירני משמעותי. "המהלך גם הדגים עד כמה חשוב לגבש מנגנון שינצל את הכלים שברשות חיזבאללה בדרך שתתאים לתוכניות הצבא וההגנה וכן לאינטרסים הלאומיים".

סלימאן לא פספס את ההזדמנות לבקר את ישראל על רקע האירוע, וציין כי "צה"ל מפר באופן קבוע את הריבונות בשמי לבנון" וכי לאו"ם הופנו תלונות רבות בעניין. מוקדם יותר היום פרסמה רשת הטלוויזיה "אל-מנאר", המופעלת על ידי חיזבאללה, סרטון ובו מוצג לכאורה המסלול שאותו עשה המל"ט שעל פי הצהרותיו של מזכ"ל ארגון הטרור - תופעל על ידי אנשיו.

מתיאורו של כלי הטיס בסרטון לא ניתן לקבוע בבירור האם זהו המל"ט שחדר לישראל, והאם אכן מדובר במסלול שעבר. יחד עם זאת, נראה בהדמיה כי בתחתית כלי הטיס הותקנה מצלמה - שעל פי הצהרות הארגון, הצליחה לצלם את הכור בדימונה וכן בסיסים רגישים של צה"ל.

על פי תיאור מסלולו של המל"ט נראה כי הוא המריא סמוך לקו החוף של לבנון, ונכנס לשטחה הדרומי של מדינת ישראל כ-150 קילומטרים מחופיה - מרחק המוגדר כ"מרחב מבצעי". עם זאת, לא נמסרה נקודת החדירה שלו לשמי הארץ, שכן אנשי הארגון תיארו בסרטון שלוש נקודות חדירה שונות - ששלושתן ממוקמות בדרום.

נסראללה: "המל"ט ששוגר - לא האחרון"

מזכ"ל חיזבאללה חסן נסראללה התרברב אמש כי המל"ט ששיגרו אנשי ארגונו בשבת האחרונה והופל בדרום לא יהיה האחרון שיישלח למשימות איסוף מודיעין בשטח ישראל. הממצאים שעלו מתחקיר האירוע העלו נתון מפתיע - שלפיו, מבוססת מערכת כלי הטיס הבלתי מאויש על טכנולוגיה כחול-לבן. המל"ט שיורט בפאתי באר שבע הוא פרי ייצור אירני. הוא מבוסס על כלי טיס דומה מתוצרת דרום-אפריקה - "סיקר-1" - שפותח באמצעות ידע ישראלי.

הדגם התואם האירני, שריחף לפני כמה ימים בשמי ישראל, נכנס לפעילות מבצעית כבר לפני שנתיים. משמרות המהפכה וזרועותיה הצבאיות של הרפובליקה האיסלאמית עושות בו מאז שימוש בזירות שונות, ובהן בעירק, בסודן, בסוריה ובלבנון.