משטרו של בשאר אסד נערך למתקפה צבאית על מעוז נוסף של מהומות: כוחות גדולים של חטיבת שריון וגדוד קומנדו מובחר החלו לנוע לכיוון העיר ג'יסר א-שורור, שם נערכו בשבוע האחרון עימותים קשים בין המפגינים לכוחות הביטחון.

מדובר בכוחות גדולים באופן יחסי לעיר קטנה שכזו, בה מתגוררים 50 אלף תושבים - מחציתם כבר נמלטו לכפרי הסביבה ולטורקיה. ההערכה היא כי המתקפה תתבצע כפי שקרה בדרעא: כניסה איטית של הצבא, ובמקביל אש של כוחות הביטחון - ולאחר ההשתלטות על העיר, הוצאתן לפועל של "מבצעי טיהור".

בינתיים מדווח היום כי כ-2,500 פליטים סורים כבר ברחו לגבול עם טורקיה. בנוסף, על פי דיווח המופיע בעיתון "וול-סטריט ג'ורנל", לפחות 2,000 חיילים סורים ערקו מן הצבא בכל הגזרות.

שיאה של פרשת דרכים

באשר להתפתחויות בזירה הבינלאומית, הרי שטורקיה עדיין מתנגדת למהלך נגד סוריה במועצת הביטחון, יחד עם רוסיה וסין. עם זאת, פקיד בכיר בטורקיה אומר היום כי בעבור אנקרה הכי חשוב זה מה שקורה עם סוריה - ולא עם אסד עצמו. סוריה מכינה את המתקפה ואת הרקע לה, בין היתר באמצעות שידור עדויות, לכאורה של תושבי העיר, המדגישים את הצורך בהתערבות הצבא בעיר.

הנשיא אסד חושש מאוד מהמהלך נגד משטרו בדמות סנקציות כלכליות. הסיבה לכך היא שסוריה, בניגוד ליתר המדינות עליהן כבר הטיל האו"ם סנקציות כלכליות - היא מדינה בה יש כלכלה נחשלת. זו הסיבה בגינה מנסה סוריה לטפל בהתקוממות בצורה שהכי פחות תזעזע את העולם. בשלב זה סוריה נמצאת בשיאה של פרשת דרכים - שתקבע האם השלטון יסיים את דרכו, או יצליח בפרק ההישרדות הזה.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק