מלחמת ששת הימים נתפסת על ידינו כמלחמה הירואית - מלחמה שבה מדינת ישראל הקטנה הצליחה בשישה ימים לגבור על אויביה שבאו להשמידה. ששת הימים האלה עיצבו גם רבים מתהליכים שקורים גם היום: הזיקה למקומות הקדושים, המחלוקת על השטחים הכבושים ועוד נושאים כבדי משקל אחרים. כעת אנחנו מקבלים הצצה על איך נראית אך נתפסת המלחמה ההיא בעיניהם של אויבנו מצפון.

סדרה סורית חדשה מספרת את סיפורה של המלחמה ההיא בעיניים שלהם. 30 פרקי הסדרה שזכתה לשם "המחסלים" ישודרו במהלך חודש הרמדאן שיחל בעוד כשבועיים. בחודש הצום נוהגות משפחות מוסלמיות רבות לשבת יחד שעות מול מסכי הטלוויזיה, ורשתות הטלוויזיה הערביות שוקדות חודשים רבים להפיק מוצר טוב לתקופה זו.

"לא מדובר רק בפוליטיקה", מסביר בימאי הסדרה נזדאת אנזור. "מדובר בסדרה רגשית מאוד שמנסה להפנות את הזרקורים לזמן הקריטי ההוא. אני חושב שזה חשוב לראות את רמת הגולן כפי שהיה אז. לראות איך אנשים חיו את חייהם".

"לא פיסות אדמה שאפשר להתמקח עליהן"

אנזור לא מסתיר כי הסדרה אמנם מחזירה אותנו 40 שנה אחורה בזמן, אבל מכוונת דווקא קדימה - לשיחות המדיניות עם ישראל. יוצרי הסדרה מקווים שהסדרה תחזק את הזיקה של הסורים לגולן, במיוחד עכשיו, כשנראה כי הנושא מתקרב שוב לשולחן המשא ומתן. "הגולן הוא לא אזור של הריסות או פיסות אדמה שאפשר להתמקח עליהן", אומר אנזור. "הוא החיים במלואם עבור אנשים רבים. הסדרה מראה איך הם הפכו לפליטים, את הקשיים שהם סבלו".

הטלוויזיה הסורית השקיעה בסדרה לא פחות משני מיליון דולרים. גם הצבא הסורי עזר ליוצרים והציע שלל שכלל בין היתר מכוניות משוריינות, נשק, תותחים וטנקים. מלבד סוריה, קטעים מהסדרה צולמו גם בלבנון, בגרמניה ובצ'כיה. חלק מהשחקנים נדרשו גם לשנן משפטים ארוכים בעברית בשביל להוסיף עוד קצת אמינות להפקה.

הווידאופדיה: מלחמת יום כיפור

הצטרפו ל"חדשות 2" בפייסבוק