חמאס ביקש אמש הפסקת אש של 24 שעות לציון החג המוסלמי, עיד אל-פיטר שהחל היום (ב') ומציין את סיומו של חודש הרמדאן. משעות הלילה שורר שקט נדיר ברצועה, כשאווירת החג מתערבבת עם אווירת המלחמה והאבל.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

התושבים לא במצב רוח לחגיגות. מספר ההרוגים ברצועה הגיע ליותר מ-1050 בני אדם והפסקת האש עם ישראל שבירה ולעיתים נעלמת. באחד מהמקלטים של אונר"א, מופיעים כמה מתנדבים עם תחפושות ומנסים להשכיח מהילדים את המציאות לכמה שעות של חגיגה. במטבחי האו"ם מוגש מזון מיוחד לחג. אבל ברצועה עצמה, רחובות העיר ריקים, בשווקים רוב החנויות סגורות, אין כמעט קונים.

מנסים לשכוח במקלטי האו"ם
מנסים לשכוח במקלטי האו"ם | צילום:

האם מתה בקרבות, התינוקת יולדה

כתב סוכנות הידיעות הפלסטינית ברצועה סיפר כי היום במקום לבקר בחגיגות מבית לבית, עוברים התושבים בין סוכות האבלים. "איזה חג זה, שבו ילדים נהרגים?" שואלת מאג'ד יאסין בת ה-15. אחד האירועים שהפך לנס של החג הזה, בעיני תושבי עזה, היא לידתה של התינוקת שיימה שיח אל-עיד, שנקראה על שמו של החג. אמה, בת ה-23, מתה במהלך הקרבות בחאן יונס,  והתינוקת יולדה כשהאם כבר אינה בין החיים.

חנויות הרצועה נותרו ריקות
חנויות הרצועה נותרו ריקות | צילום:

עיד אל-פיטר הוא החג ששובר את הצום ומכאן גם שמו. הוא נפרס על פני שלושה ימים של חגיגות ונחשב לאחד משני החגים המרכזיים באסלאם.

כל הקהילות המוסלמיות מציינות את החג, סונים ושיעים, אך לא תמיד באותו היום, בגלל פירושים שונים למולד הירח. עיד אל-פיטר מציין את המועד שבו הסתיימה כתיבת הקוראן, הוא אמור להיות חג של מחילה, של שלום, אבל השנה בעזה - התחושות אחרות לגמרי.