ראש ממשלת חמאס אסמאעיל הנייה המשיך היום את ביקורו האוהד בטורקיה. ביום השלישי לביקור, הגיע הנייה למתחם הפרלמנט הטורקי באנקרה, והתקבל בטקס רשמי על ידי חברי הפרלמנט. ראש הממשלה ארדואן כיבד אותו בנוכחותו, לחץ את ידיו, חיבק אותו והניף עמו ידיים מעלה כאות ניצחון.

אתמול ערך הנייה תדרוך עיתונאים יחד עם ראש ארגון ה-IHH בולנט ילדרים, למרגלות ספינת ה"מרמרה", אשר על סיפונה הגיעו עשרות פעילי הארגון במטרה לשבור את המצור מעל רצועת עזה והתעמתו עם לוחמי השייטת. 

איסמעיל הנייה. חוגג "ניצחון" בעזה (צילום: חדשות 2)
הנייה מתקבל באהדה בפרלמנט הטורקי | צילום: חדשות 2

"אל תחשבו שהשהידים על הספינה מתו לשווא, הם ממשיכים לחיות כאן בינינו", אמר הנייה בפנייתו למשפחות ההרוגים הטורקיים שהגיעו לאירוע. "אני מברך את משפחות הקורבנות מה'מרמרה' ואת העם הטורקי המוסלמי האציל. הגענו לכאן מהר הבית וירושלים הקדושה".

"באנו לכאן לכאן כדי להגיד לכם שהעם הפלסטיני גאה בכם על הפעילות שלכם, על האהבה שלכם והתמיכה בעם הפלסטיני שברצועת עזה", הוסיף הנייה. "בשם העם הפלסטיני ומשפחות הקורבנות הפלסטיניים, אנחנו מברכים אתכם, את משפחות המרמרה, ששותפים לאותו הקורבן".

"הדם שלכם הוא אותו הדם שלנו, השהידים שלכם הם אותם קורבנות שלנו, הכאב הוא אותו כאב. אחרי שחמאס ניצחה בצורה דמוקרטית (בבחירות), הישראלים לא קיבלו זאת ושמו מצור על רצועת עזה, ובעזרת המצור הזה מנסים לפגוע ברוחנו ולהחליש אותנו. ישראל רוצה באמצעות המצור לחלק את פלסטין אפילו עד איסטנבול", הוסיף ראש ממשלת חמאס בעזה.

יחסים טובים עם חמאס. ארדואן והאנייה (צילום: חדשות 2)
הנייה וארדואן, היום בפרלמנט | צילום: חדשות 2

הנייה המשיך וקרא: "המרמרה החזירה את הכבוד לטורקיה. אם אתם (ישראל) מנעתם מהמרמרה להגיע לחופי עזה, קיבלתם במקום זה את עזה במרמרה". ראש ממשלת החמאס סיים את דבריו, בעוד הקהל קורא קריאות "מוות לישראל", והצהיר כי תוקם אנדרטה מיוחדת לכבודם של השהידים שנהרגו על "המרמרה".

שלשום: חיבוקים וחיוכים עם ארדואן

שלשום הגיע הנייה לאיסטנבול, שם התקבל לפגישה לבבית בביתו של ראש ממשלת טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן. ברצועת עזה רואים חשיבות אסטרטגית בפגישה בכל הקשור ליחס שמקבל הארגון העזתי באנקרה. ארדואן והנייה הצטלמו ממושכות, כשהם מחייכים ומחבקים זה את זה. בפגישה נידונו, בין השאר, שיחות הפיוס בין פת"ח לחמאס, וכן המשך הסיוע הטורקי לרצועת עזה.

שביעות הרצון הרבה ניכרה על פניו של הנייה, שנמצא בימים אלו בשיאו של מסע דילוגים בין מדינות ערב. בשבוע שעבר הוא עזב את רצועת עזה לראשונה מאז שנת 2007, ומאז הספיק לבקר במצרים ובסודן. בשתי המדינות נועד עם ראשי ארגון "האחים המוסלמים" וכן עם בכירי חמאס נוספים שהגיעו אליהן על מנת להיפגש עמו.

מדובר בצעד נוסף בחיזוק היחסים בין הממשל לאנקרה לממשלת חמאס ברצועת עזה. לפני כחודשיים דיווחה רשת אל-ג'זירה כי הסיוע הטורקי לרצועת עזה מאז אירועי ה"מרמרה" זינק פי 24 במהלך השנה החולפת טען ארדואן במספר הזדמנויות כי "חמאס הוא לא ארגון טרור, כי אם תנועה פוליטית לגיטימית". על פי דיווחים זרים, אחת הסיבות בגינה החליטה ישראל שלא להתנצל בפני טורקיה על אירועי ה"מרמרה" היא המשך תמיכתה של טורקיה בארגון חמאס בעזה וחיזוק הקשרים בין הצדדים.

על פי דיווחים בכלי תקשורת בטורקיה במהלך השנה, איים ארדואן להגיע ולבקר ברצועת עזה - באם ישראל לא תהיה מוכנה להתנצל על אירועי ה"מרמרה" בטרם פורסם דוח האו"ם על המשט. בסופו של דבר החליט ארדואן לדחות את ביקורו ברצועה למועד שעדיין לא נקבע.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק